Καταγγελία ΑμεΑ για τις ράμπες στα Δικαστήρια Βόλου

Έγγραφη καταγγελία για το γεγονός ότι δεν λειτουργία καμία ράμπα ΑμεΑ στο Δικαστικό Μέγαρο Βόλου, έκανε άτομο με Ειδικές Ανάγκες, που θέλησε να παραστεί σε δίκη που θα γινόταν σήμερα και τελικά δεν το κατάφερε.
Στην καταγγελία ο Β.Ψ., τονίζει ότι στα Δικαστήρια του Βόλου έχουν τοποθετηθεί πέντε ηλεκτρικές ράμπες για την εξυπηρέτηση των ΑμεΑ ( η καθεμιά από τις οποίες κόστισαν περίπου 5.000 €) και από τις οποίες σήμερα Πέμπτη λειτουργούσε μόνο η κεντρική!

Όπως εξηγεί η συγκεκριμένη ράμπα οδηγεί από την κεντρική είσοδο προς το Πταισματοδικείο «στο οποίο παρεμπιπτόντως δεν μπορείς να μπεις, διότι πίσω από την πόρτα έχει τοποθετηθεί γραφείο και δεν ανοίγει ώστε να χωράει αναπηρικό αμαξίδιο. Με άλλα λόγια αν κάποιος με κινητικά προβλήματα θέλει να πάει στη αίθουσα του δικαστηρίου στο ισόγειο απλά ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ», αναφέρει ο άνθρωπος με Ειδικές Ανάγκες.

Ο ίδιος τονίζει ότι θέλησε να παραβρεθεί σε μια δίκη αλλά μπήκε στα Δικαστήρια με το αμαξίδιό του, και, αφού έψαξε για 15 λεπτά της ώρας για να βρει ποιος θα μπορούσε να έχει τα κλειδιά των ραμπών για ΑμεΑ «μια ευγενέστατη κυρία μου εξήγησε ότι δεν λειτουργεί καμία ράμπα εκτός της κεντρικής. Έτσι έφυγα χωρίς να παραστώ στη δίκη γιατί το αμαξίδιό μου ζυγίζει με εμένα περίπου 110 κιλά και είναι αδύνατον να κατέβει τα σκαλιά».

Όπως αναφέρει «εκτός από ρατσισμό και κοινωνικό αποκλεισμό αποτελεί περιστατικό καταπάτησης ανθρωπίνων δικαιωμάτων για ίση αντιμετώπιση απέναντι στη δικαιοσύνη, αφού δεν έχω δικαίωμα ουσιαστικά να μπω στη αίθουσα του δικαστηρίου για να απολογηθώ ή να καταθέσω ή ακόμα και να παρευρεθώ σε μια δίκη όπως κάθε πολίτης έχει δικαίωμα».

Ο συμπολίτης αναφέρει ότι είναι 26 χρονών και πρέπει καθημερινά να παλεύει όπως αναφέρει «να ξεφεύγω από το σύγχρονο Καιάδα που με ρίχνουν είτε στους δρόμους αφού τα πεζοδρόμια είναι κλειστά ή δεν έχουν ράμπες, είτε στους περισσότερους χώρους εστίασης, είτε στα περισσότερα εμπορικά μαγαζιά, ακόμα και στα περισσότερα δημοτικά σχολειά ή γυμνάσια. Αλλά αυτό το σημερινό ξεπερνά τα πάντα. Πότε θα γίνει κάτι γιατί εν τέλει δεν θέλω να πιστέψω πως η αξία αυτού του λαού είναι μηδενική».

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.