Καταγραφή δεσποζόμενων ζώων ζητά ο «Κόσμος και Φύση»

Με επιστολή στους αντιδημάρχους κ.κ. Μπατζιάκα και Λιβογιάννη

Να βρεθεί λύση για την καταγραφή των δεσποζόμενων ζώων αλλά και την εύρεση των κατόχων τους, ζητούν τα μέλη του «Φιλοζωϊκού Σωματείου Βόλου Κόσμος και Φύση» με έγγραφό τους προς τους αντιδημάρχους κ.κ. Μπατζιάκα και Λιβογιάννη. Όπως τονίζουν παράλληλα, «εμείς έχουμε πλέον φτάσει στα όρια μας, τόσο ψυχικά όσο και οικονομικά».

Πιο συγκεκριμένα, όπως αναφέρεται στο έγγραφο, «τα αδέσποτα πλέον είναι μια μεγάλη πληγή τόσο για τα ίδια και την ευζωία τους όσο και για μια ευνομούμενη κοινωνία που δεν τα αποδέχεται. Όμως τα αδέσποτα κάποτε ήταν δεσποζόμενα!

Ο Ν.4039/12 αναφέρει ότι η διαχείριση των αδέσποτων ζώων συντροφιάς είναι στην αρμοδιότητα των δήμων και των κοινοτήτων των, ως επίσης ότι η καταγραφή των ζώων συντροφιάς, δίνεται στους κατά τόπους αρμόδιους φορείς. Οι ιδιοκτήτες ζώων συντροφιάς είναι υποχρεωμένοι σε περίπτωση που δεν μπορούν να κρατήσουν πλέον το ζώο τους να το παραδίδουν στον οικείο Δήμο. Επίσης σύμφωνα με τον Ν4235/14 ο ιδιοκτήτης ζώου είναι υποχρεωμένος να δηλώνει στον δήμο την ηλεκτρονική ταυτοποίηση του ζώου του. Όμως η πραγματικότητα απέχει κατά πολύ της νόμιμης οδού!

Είναι πλέον γνωστό ότι το 80-85% των δεσποζόμενων σκύλων θα έπρεπε να έχουν σημανθεί ηλεκτρονικά (ήδη από το 2003 η ηλ.σήμανση είναι υποχρεωτική) πράγμα που θα διευκόλυνε όχι μόνο την καταγραφή αλλά και την αποτροπή εγκατάλειψης των. Επειδή η οικονομική κρίση που μαστίζει την χώρα μας σαν αποτέλεσμα έχει μια συνεχή ροή αδέσποτων στα χωριά μας, παρακαλούμε το ταχύτερο δυνατόν και σε συνεργασία με το Φιλοζωικό Σωματείο μας να βρεθεί λύση για την καταγραφή των δεσποζομένων και την εύρεση των κατόχων τους, εμείς, έχουμε πλέον φτάσει στα όρια μας, τόσο ψυχικά όσο και οικονομικά.

Ευχαριστούμε εκ των προτέρων και αναμένουμε ευχάριστες εξελίξεις…».

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.