ΚΕΚΠΑ – ΔΙΕΚ: Δεν καλύπτει έξοδα για έκθεση φωτογραφίας του Γηροκομείου

Απέρριψε αίτημα του Γηροκομείου Βόλου για κάλυψη μέρους του κόστους διοργάνωσης έκθεσης φωτογραφίας με θέμα την τρίτη ηλικία που διοργανώνεται από 2 – 16 Μαρτίου, το Δ.Σ. της ΚΕΚΠΑ – ΔΙΕΚ, που συνεδρίασε στις 29 Φεβρουαρίου, με το αιτιολογικό ότι δυνατότητα χρηματικών επιχορηγήσεων και βοηθημάτων έχουν μόνον οι Δήμοι και όχι τα Νομικά Πρόσωπα.

Σήμερα αναρτήθηκε στη Διαύγεια το απόσπασμα του πρακτικού της συνεδρίασης, σύμφωνα με το οποίο αι με βάση το γνωμοδοτικό σημείωμα του δικηγόρου κ. Καραγεώργου δεν είναι δυνατή η εκταμίευση χρημάτων προς τον συγκεκριμένο σκοπό, για το λόγο ότι δεν προβλέπεται από σχετική διάταξη νόμου και εκφεύγει του καταστατικού σκοπού της ΚΕΚΠΑ – ΔΙΕΚ. Έκδοση σχετικού εντάλματος το καθιστά ακυρωτέο από τον Επίτροπο του Ελεγκτικού Συνεδρίου.

«Τέτοια δυνατότητα χρηματικών επιχορηγήσεων και βοηθημάτων έχουν μόνον οι Δήμοι, σύμφωνα με τη διάταξη του άρθρου 202 του Ν. 3463/2006 και μάλιστα υπό αυστηρές προϋποθέσεις και εφόσον έχουν εγγραφεί σχετικές πιστώσεις στον προϋπολογισμό για τον σχετικό σκοπό και υφίσταται η αντίστοιχη οικονομική δυνατότητα του οικείου Δήμου», επισημαίνεται στην απορριπτική απόφαση της ΚΕΚΠΑ-ΔΙΕΚ.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.