ΚΚΕ: Όχι στην ποινικοποίηση των παρεμβάσεων στο Δημοτικό Συμβούλιο

Να σταματήσει τώρα κάθε ενέργεια ποινικοποίησης των κοινωνικών και πολιτικών παρεμβάσεων στις συνεδριάσεις του δημοτικού συμβουλίου Βόλου και των υπόλοιπων οργάνων της τοπικής διοίκησης, ζητά με ανακοίνωσή της η Τομεακή Επιτροπή Βόλου του ΚΚΕ.

Όπως αναφέρει, η στάση του δημάρχου Βόλου Αχ. Μπέου και η μηνυτήρια αναφορά αποτελούν, όχι απλά μια αυταρχική ενέργεια, αλλά ουσιαστικά προετοιμασία αντιμετώπισης του εργατικού συνδικαλιστικού κινήματος ενόψει αναμενόμενων κινητοποιήσεων ενάντια στην πολιτική καταστρατήγησης εργασιακών δικαιωμάτων, αγώνων για ανατροπή της φορομπηχτικής – ανταποδοτικής πολιτικής στη δήμο (βλ. Καλλικράτης), όπως και της πολιτικής ιδιωτικοποίησης – εμπορευματοποίησης και παραχώρησης της δημοτικής περιουσίας σε επιχειρηματικά συμφέροντα. Είναι συνέχεια της πολιτικής ποινικοποίησης και καταστολής των αγώνων των εργαζομένων. Εργάτες, αγρότες, ναυτεργάτες, εμποροϋπάλληλοι, έχουν δει τις αίθουσες των δικαστηρίων και έχουν καταδικαστεί.

«Η ενέργεια του κ. Μπέου εντάσσεται στη συνολική κρατική και εργοδοτική τρομοκρατία που έχουν εξαπολύσει φιλοευρωενωσιακές κυβερνήσεις και κόμματα που θέλουν το λαό στη γωνία για την ανταγωνιστικότητα των μονοπωλίων», επισημαίνει το ΚΚΕ, που εκτιμά ότι έχει στόχο να φρενάρει τη λαϊκή αντίσταση, ενάντια στην πολιτική της Ε.Ε., που όπως διατυμπανίζει και η νέα κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ «θα έχει συνέχεια»!

«Εξάλλου, είναι ξεκάθαρα διατυπωμένη η πρόθεση και της νέας κυβέρνησης, η παραχώρηση της δημόσιας περιουσίας και των υποδομών, με διαφορετικό μείγμα, σε ιδιώτες, όπως τα λιμάνια, η ακίνητη περιουσία, η διαχείριση απορριμμάτων και υδάτινων πόρων. Αυτήν την πολιτική υπηρετεί η επιχείρηση τρομοκράτησης και ποινικοποίησης των αγώνων των εργαζομένων που δρομολογεί, με την απαράδεκτη και πρωτοφανή στάση του, ο δήμαρχος Βόλου Αχ. Μπέος. Του διαμηνύουμε ότι και σ’ αυτήν την επιχείρηση θα μας βρει αποφασιστικά απέναντί του, όπως και όποιος άλλος σταθεί ενάντια στα λαϊκά συμφέροντα», καταλήγει το ΚΚΕ.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.