Κορυφαία διάκριση για την Εταιρία Αστρονομίας και Διαστήματος Βόλου

Βραβεύτηκε από την Ακαδημία Αθηνών για την 25ετή επιστημονική της προσφορά

Με την κορυφαία διάκριση που είναι το Βραβείο της Ακαδημίας Αθηνών, στην κατηγορία των Θετικών Επιστημών τιμήθηκε η Εταιρεία Αστρονομίας και Διαστήματος Βόλου για την πολυσχιδή 25ετή επιστημονική της προσφορά, στην εκλαΐκευση της αστρονομικής γνώσης σε όλες τις ηλικίες και τα κοινωνικά στρώματα. Το βραβείο απονεμήθηκε μετά από πρόταση των μελών της Εθνικής Επιτροπής Ερευνών του Διαστήματος κ.κ. Γιώργου Κοντόπουλου και Σταμάτη Κριμιζή.

Στην ετήσια πανηγυρική συνεδρία, που έγινε προχθές βράδυ, παρουσία τριών υπουργών της κυβέρνησης (Ν. Φίλης, Θοδ. Δρίτσας, Γ. Αμανατίδης) τιμήθηκαν νέοι και παλαιότεροι επιστήμονες από τον χώρο των Θετικών Επιστημών, από τον χώρο των Γραμμάτων και των Καλών Τεχνών και, όπως κάθε χρόνο, τιμήθηκαν φορείς και πολίτες που πρόσφεραν στην κοινωνία και στην πολιτεία.

Όπως δήλωσε στο magnesianews.gr ο Γενικός Γραμματέας της Εταιρίας, Δρ. Αστρονομίας και Επίκουρος Καθηγητής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας κ. Λουκάς Ζαχείλας , «είναι μια πολύ σημαντική διάκριση για εμάς και αποτελεί αναγνώριση για όλη αυτή την προσπάθεια που έχουμε κάνει για την διάδοση της Αστρονομίας σε άτομα κάθε ηλικίας και κοινωνικής τάξης. Η σημερινή μέρα θα μείνει με χρυσά γράμματα στην ιστορία της Εταιρείας μας». Να σημειωθεί ότι στην ίδια τελετή βραβεύτηκε και ο φυσικός και αστρονόμος κ. Διονύσης Σιμόπουλος για την μεγάλη του προσφορά στην αστρονομική κοινότητα ως διευθυντής του Ευγενίδειου Πλανηταρίου.

Στην τελετή βράβευσης στην Αθήνα, παρέστησαν ο πρόεδρος της Εταιρείας Αστρονομίας και Διαστήματος Βόλου κ. Κώστας Μαυρομμάτης, ο Γ.Γ κ. Λουκάς Ζαχείλας ο Ταμίας Χρήστος Μαυρομμάτης και ο υπεύθυνος Δημοσίων Σχέσεων κ. Στάθης Ζαφραντζάς. Μεταξύ των πολλών δραστηριοτήτων της Εταιρίας είναι η έκδοση του περιοδικού «Ουρανός» που ξεκίνησε να εκδίδεται το 2001, η διοργάνωση διαλέξεων, σεμιναρίων και μαθημάτων αστρονομίας για όλους , το Θερινό Σχολείο Αστρονομίας, συγκεντρώσεις και παρατηρήσεις στο 1ο Λύκειο Βόλου, ο Πανελλήνιος Μαθητικός Διαγωνισμός Αστρονομίας. Κορυφαία στιγμή για την Εταιρία αποτελεί η διοργάνωση της 7ης Διεθνούς Ολυμπιάδας με τη συμμετοχή 160 μαθητών από 36 διαφορετικές χώρες του κόσμου και 100 καθηγητών, συνοδών τους.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.