Κώστας Τσέλιος: «Να ληφθούν αποφάσεις για τη ζημιά στους καταστηματάρχες»

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ
Με παρατάσεις προθεσμιών, μη απώλεια ρυθμίσεων κ.α.

Να ληφθούν αποφάσεις και μέτρα, για τη ζημιά στους καταστηματάρχες, αφού δε μπορούν να δοθούν χρήματα, με ενέργειες, όπως παρατάσεις προθεσμιών και μη απώλεια ρυθμίσεων, ζητά εκ μέρους του Εμπορικού Συλλόγου Βόλου, ο πρόεδρος κ. Κ. Τσέλιος.

Με δηλώσεις του το μεσημέρι, στο «Ράδιο- Ένα 102,5», ο κ. Τσέλιος, «ο κλάδος των εμπόρων έχει φθάσει πλέον σε κίνηση, κάτω από το μηδέν, ειδικά μετά το κλείσιμο των τραπεζών. Μιλάμε για μια απώλεια 80-90%. Θεωρούμε ότι αυτή η απώλεια δεν πρόκειται να καλυφθεί, αλλά ελπίζουμε μετά τη συμφωνία, να δούμε πως θα δουλέψει η Κυβέρνηση και τι θα γίνει σε ότι μας αφορά. Αμέσως μετά τη συμφωνία, πρωταρχικός στόχος, είναι να ανοίξουν οι τράπεζες όσο το δυνατόν νωρίτερα και ως προς τη ρευστότητα των 50-60 ευρώ που δίνουν καθημερινά, αλλά να «φτιάξει» και η ψυχολογία του καταναλωτή».

Σύμφωνα με τον κ. Τσέλιο, «έχουν παγώσει τα πάντα. Εμείς δε βάζουμε προς το παρόν κάτι ως άμεσο αίτημα, γιατί πρέπει να ολοκληρωθεί η συμφωνία. Πρέπει ωστόσο οι Κυβερνώντες, να πάρουν και αποφάσεις γι α τη ζημιά που έχει γίνει. Δε ζητάμε χρήματα, αλλά κάποιες νέες παρατάσεις. Μη ξεχνάμε ότι οι παρατάσεις που είχαμε πάρει για να πληρωθούν υποχρεώσεις ήταν μέχρι τέλος Ιουνίου και όταν θα ανοίξουν οι τράπεζες, θα έχουμε τρεις μέρες περιθώριο.

Αυτό σίγουρα δεν μας φθάνει, μιας που τελειώνει και ο Ιούλιος. Άλλωστε λεφτά για τη δόση του Ιουλίου δεν υπάρχουν, αφού τα καταστήματα δε δούλεψαν. Δεν πρέπει να «σφραγιστούν» επιταγές, να μη γίνουν «κόκκινα» δάνεια, να μη χαθούν ρυθμίσεις στην εφορία. Να γίνουν σωστές παρεμβάσεις σε όλους αυτούς τους τομείς».

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.
Γίνετε μέλος στο κανάλι Magnesianews στο Messenger για όλες τις τελευταίες ειδήσεις.