Πλήρης απόκλιση μεταξύ του τότε βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Κώστα Δελημήτρου και των τεσσάρων άλλων συναδέλφων του ιδίου κόμματος τοπικά, υπήρξε στο «φαινόμενο Μπέου», κατήγγειλε ο υποψήφιος πλέον με τη Λαϊκή Ενότητα, μιλώντας στο «Ράδιο Ένα 102,5», ενώ αναφορικά με τα πεπραγμένα τους για τη Μαγνησία ανέφερε ότι η στοχοπροσήλωση της κυβέρνησης στη διαπραγμάτευση, είχε αποτέλεσμα να μη δίνεται κατεύθυνση για επίλυση προβλημάτων καθημερινότητας των Ελλήνων.
Αναφερόμενος στον δήμαρχο Βόλου ο Κώστας Δελημήτρος εκτίμησε ότι από τις δημοτικές εκλογές, είχε δείξει ο Μπέος ποιός είναι και τι θέλει να κάνει και, αν δεν ήταν έτοιμος για να λογοδοτήσει στην Ελληνική Δικαιοσύνη «θα είχε υλοποιήσει επιλογές για τα απορρίμματα, ιδιωτικοποιήσεις και εκχώρηση σε φίλους και γνωστούς».
Ο υποψήφιος βουλευτής της Λαϊκής Ενότητας, ανέφερε ότι στην αρχή της θητείας του είχε πάει στο Δημοτικό Συμβούλιο για ν’ ακούσει τις προτάσεις, αλλά διαπίστωσε μια κατάσταση Βοναπαρτισμού, αλαλούμ, φωνές, χυδαίες βρισιές.
«Ένα σημείο πλήρους απόκλισης με τους άλλους τέσσερις βουλευτές ήταν, ότι εγώ θεωρούσα ότι ως άνθρωποι που μας στήριξε ο κόσμος, θα έπρεπε να πάμε εκεί και να διεκδικήσουμε τη δημοκρατία στο Δημοτικό Συμβούλιο, τον δημοκρατικό διάλογο, τη δυνατότητα συγκλίσεων. Έπρεπε να παρέμβουμε και με τον κ. Μπουκώρο, όλοι μαζί», δήλωσε ο Κώστας Δελημήτρος.
Ο πρώην βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, ανέφερε ότι οι άλλοι τέσσερις βουλευτές Μαγνησίας, σφύριζαν αδιάφορα και έλεγαν ότι «δεν μπορούμε εμείς να μπλέκουμε μ’ αυτά τα πράγματα».
«Δεν απαντήθηκε η ερώτηση»
Ο Κώστας Δελημήτρος είπε ότι, επειδή στη συνέχεια είχε πληροφόρηση, κατέθεσε ερώτηση για το πόθεν έσχες του Αχιλλέα Μπέου και ζήτησε από τους τέσσερις βουλευτές να την συνυπογράψουν, κάτι που ουδείς έπραξε, ενώ ούτε η ερώτηση απαντήθηκε, γιατί ο κρατικός μηχανισμός είναι δαιδαλώδης.
«Πρόσφατα έμαθα ότι ήρθε στο Βόλο το ΣΔΟΕ για να ερευνήσει τα οικονομικά του δημάρχου και έλαβε απάντηση από τοπικές υπηρεσίες, ότι ανήκει στη ΔΟΥ Κερατσινίου και δεν υπάρχει ενημέρωση τοπικά, τη στιγμή που εδώ δραστηριοποιείται και έχει επιχειρηματική δραστηριότητα από το 2005», υπογράμμισε ο Κώστας Δελημήτρος.
Για την άσχημη λειτουργία του Δημοτικού Συμβουλίου, ο Κ. Δελημήτρος ανέφερε ότι δεν ευθύνεται μόνο ο Μπέος, αλλά και ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου, που δεν έχει κρατήσει τις διαδικασίες.
Ερωτηθείς σχετικά, ο υποψήφιος βουλευτής της ΛΑ.ΕΝ. απάντησε ότι όσο μεγαλύτερη είναι μια πόλη, τόσο πιο εύκολα μπορεί να δημιουργηθεί ένα άλλο σύστημα, σε συνθήκες κλεπτοκρατίας, συνολικά στην Ελλάδα και εφαρμογής μνημονίων. «Κάποιοι πρέπει να κερδίσουν και το μνημόνιο βοηθάει κάποιους που είναι ισχυροί να πατήσουν και να στοχοποιήσουν τους ασθενέστερους. Άρα να εκποιήσουν δημοτική, δημόσιο περιουσία κλπ., κάτι που προβλέπει το μνημόνιο», τόνισε.
Ατομικά για ζητήματα της Μαγνησίας
Αν και είναι υπέρ της άποψης ότι οι κινήσεις των βουλευτών πρέπει να γίνονται συλλογικά, ο Κώστας Δελημήτρος δήλωσε ότι τελικά αναγκάστηκε να ενεργεί ατομικά, διότι σε άλλη κατεύθυνση ήθελε να κινηθεί ο ίδιος και άλλες επιλογές έκαναν οι συνάδελφοί του.
Ο υποψήφιος της ΛΑΕΝ παραδέχτηκε, ότι στο θέμα της επισκευής του δρόμου προς Βελεστίνο, που υπήρξε συνεννόηση, λύθηκε, ψηφίστηκε και θα κατασκευαστεί.
Ο ίδιος τόνισε, ότι ατομικά είχε επαφές με Σωματεία Εργαζομένων και εργοδότες για να πειστούν να μην εφαρμόσουν τις μνημονιακές πολιτικές ομαδικών απολύσεων, μέχρις ότου έρθει το νομοσχέδιο για την άρση των πολιτικών αυτών. Επίσης ανέφερε ότι προσπάθησε να λύσει ένα ζήτημα που υπήρχε με την κίνηση των ασθενοφόρων στη Μαγνησία, μέσω του υπουργείου Άμυνας, αλλά και ζητήματα που είχαν σχέση με εκπαιδευτικά θέματα.
«Το βασικότερο, εκτός από τον λίγο χρόνο, είναι ότι όλο το βάρος έπεφτε – και κακώς – στη διαπραγμάτευση, με αποτέλεσμα όλα τα άλλα να πηγαίνουν παραπίσω», σημείωσε ο Κ. Δελημήτρος, που παραδέχτηκε ότι πρόκειται για τεράστιο σφάλμα.
Όπως εξήγησε, το κακό ήταν ότι δεν δινόταν η κατεύθυνση να λύνονται μια σειρά πραγμάτων, που έχουν άμεση σχέση με την καθημερινότητα και δεν εντάχθηκαν σε ένα άμεσο, μεσοπρόθεσμο ή μακροπρόθεσμο πρόγραμμα».































