Μεγάλη δωρεά ευεργέτη ομογενή για να λειτουργήσει το «Στέκι Παιδιού»

Ο Χ. Τσιμάς, θα δωρίσει μισό εκατομμύριο ευρώ σε υλικοτεχνική υποδομή

Την επίσκεψη του γνωστού επιχειρηματία και ευεργέτη Χαράλαμπου Τσιμά, δέχτηκε η αντιπεριφερειάρχης Μαγνησίας Δωροθέα Κολυνδρίνη σήμερα στο γραφείο της προκειμένου να δρομολογηθεί η υλοποίηση της μεγάλης δωρεάς που επιθυμεί ο ίδιος εδώ και χρόνια να καταθέσει υπέρ της τοπικής κοινωνίας.

Η κα Κολυνδρίνη με μεγάλη ικανοποίηση άκουσε την επιθυμία του κ. Τσιμά, του επιχειρηματία που από το Βόλο βρέθηκε στην ηλικία των 20 ετών στην Αιθιοπία όπου και πέτυχε στην κυριολεξία «από το μηδέν», επιθυμία σύμφωνα με την οποία προτίθεται να δωρίσει μισό εκατομμύριο ευρώ σε υλικοτεχνική υποδομή προκειμένου να λειτουργήσει ξανά το «Στέκι Παιδιού» στην οδό Κασσαβέτη, όπου λειτουργούσε από το 1986 έως το 2007, οπότε και μετακινήθηκε στην οδό Πολυμέρη (σε οίκημα της Ι.Μητρόπολης Δημητριάδος) καθώς το πρώτο κατεδαφίστηκε.

Η κα Κολυνδρίνη με ιδιαίτερο ενδιαφέρον άκουσε από τον κο Τσιμά τη διάθεσή του να προσφέρει έμπρακτα στον τόπο μας και τον διαβεβαίωσε ότι σε στενή συνεργασία με το Δήμο Βόλου, η Περιφέρεια Θεσσαλίας θα δρομολογήσει τις απαραίτητες διαδικασίες ώστε μέσα από Κοινοτικά και Εθνικά Προγράμματα να προχωρήσει η εκ νέου ανέγερση του εν λόγω κτιρίου στην οδό Κασσαβέτη προκειμένου το «Στέκι Παιδιού» να επανέλθει εκεί κι έτσι να «πιάσει τόπο» η μεγάλη δωρεά του κου Τσιμά ως προς τον εξοπλισμό. Με τον τρόπο αυτό το «Στέκι Παιδιού» θα καταστεί και πάλι λειτουργικά πρωτοπόρο και χρήσιμο στους εκατοντάδες των γονιών και κυρίως των παιδιών που απασχολούνται μέσα από ποικιλία δραστηριοτήτων σε αυτό.

Σε συνέχεια της δικής της επίσκεψης στο Δημαρχείο Ζαγοράς-Μουρεσίου, την αντιπεριφερειάρχη επισκέφτηκε στο γραφείο της ο κ. Παναγιώτης Κουτσάφτης, δήμαρχος Ζαγοράς – Μουρεσίου, προκειμένου να προσδιοριστεί το πλαίσιο συνεργασίας μεταξύ της Περιφέρειας Θεσσαλίας και του Δήμου Ζαγοράς – Μουρεσίου σε διάφορους τομείς, πέραν των τεχνικών έργων που δρομολογούνται άμεσα στην περιοχή.

Σε έναν από αυτούς τους τομείς, στον πολιτισμό, προσεγγίσθηκε από κοινού η συνδιοργάνωση εκδηλώσεων ανάδειξης των ντόπιων καλλιτεχνών, με αφορμή και τα αποκαλυπτήρια της προτομής του αλησμόνητου μεγάλου Ζαγοριανού συνθέτη και τραγουδιστή Νίκου Γούναρη, που πραγματοποιήθηκαν τον περασμένο Αύγουστο στην κεντρική πλατεία Αγίου Γεωργίου Ζαγοράς, προτομής που αποτελεί χορηγία του Ροταριανού Ομίλου Βόλου και προσωπικά του κ. Χαράλαμπου Τσιμά.

Η κα Κολυνδρίνη εξέφρασε τη διάθεση στήριξης των ΠΕΜ&Σ προς τον Δήμο Ζαγοράς-Μουρεσίου για τη θεσμοθέτηση πολιτιστικών δράσεων και δρώμενων με σκοπό την ανάδειξη του ντόπιου καλλιτεχνικού δυναμικού, δράσεις τις οποίες δεσμεύτηκε να στηρίξει και ο κ. Τσιμάς.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.