Μετακίνηση του πεσσού θα προτείνει στο υπουργείο Πολιτισμού η αντιπεριφερειάρχης

Ραντεβού με την Γ.Γ. του υπουργείου Πολιτισμού και δρ. αρχαιολογίας Λίνα Μενδώνη, ζήτησε η αντιπεριφερειάρχης Μαγνησίας Δωροθέα Κολυνδρίνη, που αναμένεται να οριστικοποιηθεί σύντομα, προκειμένου να της θέσει το ζήτημα με το πρόβλημα που υπάρχει στην εθνική οδό προς Αθήνα, στο ύψος των Αλυκών με τον ένα πεσσό, του αρχαίου Ρωμαϊκού υδραγωγείου, που μειώνει το πλάτος του δρόμου, με αποτέλεσμα να γίνονται τροχαία ατυχήματα.
Με παρέμβασή της χθες στο Ράδιο «Ένα 102,5» η προϊσταμένη της ΙΓ’ Εφορείας Προϊστορικών και Κλασσικών Αρχαιοτήτων Αργυρούλα Δουλγέρη – Ιντζεσίλογλου, έδειξε ότι είναι ανοιχτή στην εξεύρεση λύσης και τόνισε ότι ζητά να γίνει σύσκεψη των φορέων, όπως ζήτησε και το ΤΕΕ Μαγνησίας.

Η αντιπεριφερειάρχης Δωροθέα Κολυνδρίνη, μίλησε σήμερα στο «Ράδιο Ένα 102,5» και εξέφρασε την ικανοποίησή της, διότι, μετά την παρέμβαση του εισαγγελέα «η Αρχαιολογία έριξε νερό στο «κρασί» της, επιτέλους, διότι ήταν αμετάπειστη και σθεναρή σε σχέση με τη θέση της, ενώ το ΤΕΕ που πάντα δείχνει ενδιαφέρον για θέματα που αφορούν την περιοχή, δεν είχα καμία επιφύλαξη ότι θα έδειχνε ενδιαφέρον», όπως ανέφερε.

Η αντιπεριφερειάρχης δήλωσε ότι ζήτησε, τη Δευτέρα 1 Σεπτεμβρίου, ραντεβού με τη Γ.Γ. του υπουργείου Πολιτισμού κα Μενδώνη και αναμένει να οριστεί, για να πάει στην Αθήνα και να συζητήσει μαζί της το θέμα.
Όπως ανέφερε η κα Κολυνδρίνη, αφού προηγήθηκε η αλληλογραφία, στη συνέχεια, έχοντας την επίσημη τοποθέτηση του υπουργείου Πολιτισμού, προτίθενται να συγκαλέσει τη σύσκεψη με τους τοπικούς φορείς, στους οποίους θα προτείνει τη λύση στην οποία θα καταλήξει με την Γ.Γ. του υπουργείου.

«Η πρόταση είναι ξεκάθαρη και δεν αναμένεται ν’ αλλάξει μετά τη σύσκεψη. Είναι η μετατόπιση του πεσσού, οπότε η Αρχαιολογική Υπηρεσία ή θα το αποδεχτεί ή θα πρέπει να ξαναγυρίσουμε πίσω», ήταν η δήλωση της αντιπεριφερειάρχη.
Η Δωροθέα Κολυνδρίνη ξεκαθάρισε ότι η λύση που θα καταθέσει στην Λίνα Μενδώνη είναι η μετατόπιση του πεσσού και ανέφερε χαρακτηριστικά «αν βρω κι εκεί σθεναρή αντίσταση, τότε θα κάνω μια σύσκεψη για να συζητήσουμε και πάλι σε νέα βάση».

Τέλος, αναφερόμενη στην πρόταση της κας Ιντζεσίλογλου να μονοδρομηθεί η εθνική οδός και το ένα ρεύμα κυκλοφορίας να διοχετευτεί στην οδό Παρμενίωνος, ανέφερε ότι αυτό δεν είναι λύση, καθώς η διοχέτευση φορτηγών και της μεγάλης κυκλοφορίας στο στενό αυτό δρόμο, θα δημιουργήσει πολλά προβλήματα.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.