Με «διαρροές» οι δημαιρεσίες για το Προεδρείο του Δημοτικού Συμβουλίου Βόλου

Διαρροές τόσο για την πλειοψηφία, όσο και για τη μειοψηφία σημειώθηκαν κατά την σημερινή διαδικασία δημαιρεσιών στο Δήμο Βόλου, αργά το μεσημέρι, ενώ συνεχίζεται η διαδικασία με την εκλογή αντιπροσώπων για την ΠΕΔ Θεσσαλίας

Η εκλογική διαδικασία ξεκίνησε με την εκλογή του Προεδρείου του Δημοτικού Συμβουλίου με την ΛΑΣ να αποχωρεί από την διαδικασία. Μάλιστα κατά τη διαδικασία εκλογής του προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου, διαπιστώθηκε διαρροή μίας ψήφου προς το πρόσωπο του Γιώργου Μουλά που είχε προτείνει ο δήμαρχος Αχιλλέας Μπέος.

Με δεδομένο οι σύμβουλοι της πλειοψηφίας είναι 29, χωρίς τον δήμαρχο ,και ότι ο Αχιλλέας Καλυβιώτης έχει ανεξαρτητοποιηθεί, ο Γ. Μουλάς έλαβε 27 ψήφους, αντί για 28 και 22 λευκά.

Για τη θέση του αντιπροέδρου από την μείζονα μειοψηφία προτάθηκε ο Γιάννης Μολοχίδης, ο οποίος κι εκλέχτηκε μετά από την τρίτη ψηφοφορία, λαμβάνοντας σχετικά πλειοψηφία 17 ψήφους με 33 λευκά.
Για τη θέση του Γραμματέα η παράταξη του Π. Σκοτινιώτη πρότεινε για τη θέση του Γραμματέα του Δημοτικού Συμβουλίου τον Σπύρο Μαβίδη, ενώ η παράταξη του Μιχ. Μιτζικού πρότεινε την Κατερίνα Τσοπουρίδου. Αφού έγινε κλήρωση μεταξύ των δύο, υποψήφια ήταν η κα Τσοπουρίδου, που έλαβε 37 ψήφους και 12 λευκά.

Οι εκλογές για Οικονομική και ΕΠΖ
Πρόεδρος, τόσο της Οικονομικής, όσο και της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής θα είναι ο Αχιλλέας Μπέος.

Για την Οικονομική Επιτροπή, μετά την πρώτη ψηφοφορία κατά την οποία ψήφισαν 49 δημοτικοί σύμβουλοι και βρέθηκαν τρία λευκά, εκλέγονται από την πλειοψηφία οι Δ. Πέγιος με 29 ψήφους, Ανδρ. Ζέρβας με 28, Θαν. Θεοδώρου με 28ψήφους, Αρ. Σαββάκης 28 ψήφους, Τ. Μπατζιάκας 28 ψήφους, Απ. Ζαρκάδας – Βεργής με 29ψήφους. Αναπληρωματικοί εξελέγησαν οι Απ. Τσακανίκας με 30 ψηφους, Γεωργία Τοκαλή – Μποντού με 29 ψήφους και Σοφία Χάλαρη με 28 ψήφους.
Από τις μειοψηφίες θα μετέχουν οι Μαργ. Πατσιαντάς με 44 ψήφους, Ελένη Μεϊκοπούλου – Ανδρέου με 44ψήφους, Απ. Παπατόλιας με 43 ψήφους και Απ. Νάνος με 40 ψήφους, ενώ αναπληρωματικοί εξελέγησαν οι Ν. Κανελλής με 41 ψήφους, Π. Σκοτινιώτης με 41 ψήφους και Θεοδ. Τσαλούχας με 38 ψήφους.

Ο επικεφαλής της ΛΑΣ Απ. Νάνος ζήτησε να παραβρίσκονται από όλες τις μειοψηφίες εκπρόσωποι στην Οικονομική Επιτροπή για να έχουν δικαίωμα λόγου αλλά όχι ψήφου, κάτι το οποίο έγινε αποδεκτό.

Τέλος στην Επιτροπή Ποιότητας Ζωής προτάθηκε πρόεδρος να είναι ο Αχ. Μπέος και στη διαδικασία ψήφισαν 49 και βρέθηκαν δύο λευκά. Από την πλειοψηφία εκλέγονται οι Φρειδ. Καλογήρου με 30 ψήφους, Απ. Γαλάτης με 28 ψήφους, Χρ. Στεφόπουλος με 28 ψήφους, Ιωαν. Λαϊνας με 30 ψήφους, Δέσποινα Κότογλου με 28 ψήφους και Απ. Μαλαματίνης με 28 ψήφους, ενώ αναπληρωματικοί προτάθηκαν οι Δημ. Πέγιος, Αρ. Σαββάκης και Γ. Σουίπας.
Από τις μειοψηφίες εκλέγονται οι Κ. Γαργάλας με 45 ψήφους, Νικ. Χαυτούρας με 42 ψήφους, Ν. Στόικος με 44 ψήφους και Μιχ. Μιτζικός με 44 ψήφους και αναπληρωματικοί είναι οι Ματ. Δραμητινός, Π. Σκοτινιώτης και Κ. Τσοπουρίδου.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.