Με Τροχαία, ταξί και ΜΜΕ τα έβαλε ο Αχιλλέας Μπέος (video)

«Άστραψε και βρόντησε» ο δήμαρχος Βόλου Αχιλλέας Μπέος, κατά του διοικητή της Τροχαίας Βόλου, των ταξί, συγκεκριμένο τηλεοπτικό μέσο, αλλά και της αντιπολίτευσης που, όπως είπε «πανηγύριζε» για την κατάσταση που επικρατούσε στην πόλη.
Σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε ο δήμαρχος για να αναφερθεί στα έντονα καιρικά φαινόμενα που χτύπησαν την πόλη του Βόλου, αφού απηύθυνε χρόνια πολλά στους δημότες, με λιγότερα προβλήματα το 2015 και υγεία, εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση κατά του διοικητή της Τροχαίας Βόλου Θανάση Κουλούρη, δηλώνοντας ότι απείχε από κάθε είδους συνεργασία για τη λύση των προβλημάτων σε Ιάσονος και Δημητριάδος.

Ο δήμαρχος επισήμανε ότι δεν γνωρίζει αν αυτό έγινε «από ανικανότητα ή σκοπιμότητα. Είναι ικανός για τροχονόμος σε μια περιοχή με 500 κατοίκους»…
Ο Αχιλλέας Μπέος τόνισε ότι αναγκάζονταν ο ίδιος με τον αντιδήμαρχο Καθαριότητας Δημήτρη Καντόλα, να κάνουν οι ίδιοι τους τροχονόμους, για να φύγουν τα παρκαρισμένα αυτοκίνητα στην Ιάσονος και τη Δημητριάδος, για να γίνει απρόσκοπτα ο αποχιονισμός.
Ο δήμαρχος είπε προς τον διοικητή της Τροχαίας «να προσέχει να μη σκίσει το καλσόν» και τόνισε ότι του έκανε αναφορά προς τον υπουργό Δημόσιας Τάξης και προς τη Γ.Γ. Αποκεντρωμένης Διοίκησης.
Τέλος, ευχαρίστησε τον αστυνομικό διευθυντή Μαγνησίας Γιάννη Τόλια, που ανέφερε ότι ήταν και διοικητής της Τροχαίας και, όπου χρειάστηκε έκανε τις κατάλληλες επεμβάσεις μέχρι και σήμερα το πρωί.

«Προτίμησαν να μείνουν στο σπίτι τους»
Ο δήμαρχος κατήγγειλε και τους ιδιοκτήτες ταξί του Βόλου, που ενώ είναι επαγγελματίες, όπως ανέφερε, δεν ήταν προετοιμασμένοι για να εξυπηρετήσουν τους πολίτες και τους επισκέπτες, ενώ τόνισε ότι τις επόμενες ημέρες θα έχει ολοκληρωμένη συζήτηση μαζί τους.

Όπως ανέφερε ο δήμαρχος «την παραμονή και ανήμερα της Πρωτοχρονιάς, οι ταξιτζήδες, αντί να βρίσκονται στο δρόμο, οι περισσότεροι βρίσκονταν στα σπίτια τους». Τόνισε δε ότι είναι λυπηρό αυτό, καθώς πρόκειται για επαγγελματίες και δήλωσε ότι «την επόμενη φορά που θα παραπονεθούν, θα πρέπει να κοιτάξουν τον εαυτό τους στον καθρέφτη πρώτα».

Ο Αχιλλέας Μπέος δήλωσε ότι συνεργεία του Δήμου Βόλου μετέφεραν 25 περιστατικά ηλικιωμένων στο Νοσοκομείο Βόλου και στα σπίτια των παιδιών τους, ενώ δήλωσε ότι «κάναμε τον ταξιτζή και μεταφέραμε τουρίστες στον προορισμό τους, στη 1 μετά τα μεσάνυχτα που τους άφησε το ΚΤΕΛ στο Δημαρχείο».

«Ήθελαν να δημιουργήσουν πανικό»
Ο Αχιλλέας Μπέος καταφέρθηκε κατά συγκεκριμένου δημοσιογράφου τοπικού τηλεοπτικού καναλιού στο Βόλο, που έκανε κριτική και πανικόβαλε τους πολίτες ενώ τα φαινόμενα ήταν σε εξέλιξη.

Όπως ανέφερε, στις περιπτώσεις που η πόλη είναι σε δυσμενή θέση από καιρικά φαινόμενα, το πιο σωστό είναι η σωστή πληροφόρηση, η ηρεμία και όχι ο πανικός, ενώ ορισμένοι σκοπίμως πανικόβαλαν τους πολίτες.
Ακόμη, καταφέρθηκε και κατά συγκεκριμένου ατόμου «που έχει πλαστό δίπλωμα δικηγόρου», όπως ανέφερε.
Ο δήμαρχος, δήλωσε ότι στην επόμενη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου (που έχει προγραμματιστεί για τις 12 Ιανουαρίου) θα αναφερθεί στα ονόματα των «δημοσιογραφικών σκουπιδιών».

Ζήτησε δε από τους εκπροσώπους των ΜΜΕ στις δύσκολες στιγμής να ενημερώνουν αντικειμενικά και να μην πανικοβάλουν τον κόσμο, τονίζοντας ότι γίνεται κακό στην πόλη.

Τέλος, ο δήμαρχος επιτέθηκε κατά της αντιπολίτευσης, τονίζοντας ότι «ορισμένοι πανηγύριζαν με την κατάσταση που επικρατούσε στην πόλη».

Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά «αυτός είναι ο Βόλος που αγαπάμε; Κάποιοι από σας και πολιτικοί έδειχναν ότι δεν χάρηκαν που προσπαθήσαμε να καθαρίσουμε την πόλη», ενώ διαβεβαίωσε ότι έγινε προσπάθεια και ότι ήταν δυνατόν να γίνει και η Δημοτική Αρχή βρίσκονταν δίπλα στον πολίτη.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.