Με ψευδείς ισχυρισμούς και ειρωνεία η ανακοίνωση του Δήμου για τη σήραγγα

Ανακοίνωση για το θέμα των εργαζομένων του Δήμου Βόλου, στη σήραγγα Γορίτσας, δύο ημέρες μετά τη δημοσίευση του ρεπορτάζ στη «Μαγνησία» εξέδωσε ο Δήμος Βόλου, με ψευδείς χαρακτηρισμούς, ειρωνεία προς τους εργαζόμενους και τη γνωστή αναίτια και χωρίς στοιχεία επίθεση προς δημοσιογράφους.
Όπως αναφέρει ο Δήμος «με έκπληξη ενημερωθήκαμε για την προσφυγή εργαζομένων του Δήμου μας στην Επιθεώρηση Εργασίας γιατί δήθεν έχουν κληθεί να προσφέρουν τις υπηρεσίες στη σήραγγα της Γορίτσας χωρίς προηγουμένως να έχουν εκπαιδευτεί.
Ελπίζουμε η ενέργειά τους αυτή να οφείλεται απλώς σε φυγοπονία και όχι σε δολιότητα, ενταγμένη στη στείρα αντιπολίτευση που ασκείται προς τη Δημοτική Αρχή. Και τούτο γιατί ουδέν θέμα υφίσταται αφού η σήραγγα μέχρι και το τέλος του Αυγούστου λειτουργεί με προσωπικό του αναδόχου κατασκευαστή και οι εργαζόμενοι του Δήμου βρίσκονται εκεί ακριβώς για να εκπαιδευτούν!!!».

Ο παραπάνω ισχυρισμός είναι παντελώς ψευδής, καθώς οι εργαζόμενοι υποστηρίζουν ότι η εκπαίδευση που έγινε από τον ανάδοχο διήρκεσε μέχρι τις 22 Δεκεμβρίου και ότι η μόνη αρμοδιότητα που έχει μέχρι τον Αύγουστο, είναι η συντήρηση της σήραγγας και του εξοπλισμού. Μάλιστα οι υπάλληλοι που είχαν εκπαιδευτεί αρχικά, ζήτησαν να φύγουν από το συγκεκριμένο πόστο και η Δημοτική Αρχή τους «τιμώρησε» με μεταθέσεις σε Πορταριά,. Μακρινίτσα και Αγριά, όπως υποστήριξαν οι εργαζόμενοι.

«Συνεπώς αντιλαμβάνεται κανείς πολύ εύκολα το άσκοπο του θορύβου που επιχειρήθηκε να προκληθεί και τη σοβαρότητα των επιχειρημάτων που συνδικαλιστές, πολιτικοί και δημοσιογραφικά σκουπίδια μετέρχονται», τονίζει στην ανακοίνωσή του το γραφείο Τύπου του Δήμου.

Όσον αφορά στη σοβαρότητα, που αναφέρει η ανακοίνωση θα κρίνουν οι δημότες και για τον χαρακτηρισμό περί «δημοσιογραφικών σκουπιδιών», η απάντηση είναι ότι τα «σκουπίδια» δεν βρίσκονται εκεί που νομίζει η Δημοτική Αρχή, αλλά τα έχει συγκεντρώσει δίπλα της.

Η ανακοίνωση του Δήμου συνεχίζεται με ειρωνεία κατά των εργαζομένων, που υπερβάλλουν εαυτό, καθώς πέντε άνθρωποι εργάζονται τουλάχιστον μια βάρδια το 24ωρο, ενώ Χριστούγεννα και Πρωτοχρονιά, που οι δύο από τους πέντε αντιμετώπισαν πρόβλημα υγείας, έμειναν μόλις τρία άτομα που εργάζονταν ακόμη και 16ωρα, για να μη μείνει η σήραγγα χωρίς έλεγχο της κυκλοφορίας.

«Σε κάθε περίπτωση και αυτοί οι λίγοι που απέμειναν να θέλουν να αμείβονται χωρίς να εργάζονται, θα πρέπει να συνειδητοποιήσουν ότι ματαιοπονούν. Το μόνο που μπορούμε να κάνουμε γι αυτούς είναι να τους χορηγήσουμε υδρόφιλες πετσέτες, εν όψει θέρους, για την κοπιώδη εργασία τους που θα είναι να ειδοποιήσουν τηλεφωνικά; την Πυροσβεστική και την Αστυνομία αν – ο μη γένοιτο – συμβεί κάποιο ατύχημα.

Και αν γι αυτή την εργασία απατούνται και σωματικά και ψυχολογικά τεστ, τότε αν δεν τα περάσουν με επιτυχία, φανταζόμαστε ότι θα είναι πολύ ουσιώδης λόγος να κριθούν παντελώς ακατάλληλοι να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους στους πολίτες.
Λίγη τσίπα δεν βλάπτει, όταν χιλιάδες συμπολιτών μας δοκιμάζονται σκληρά στην ανεργία ή εργάζονται με υποσχέσεις πληρωμής στο …μέλλον»…

Ο καθένας, λοιπόν, μπορεί να βγάλει τα συμπεράσματά του, κρίνοντας από το ύφος και το ήθος της ανακοίνωσης, από μια Δημοτική Αρχή που δεν σέβεται τον κόπο των ανθρώπων, που προσπαθούν με «νύχια και δόντια» να κρατήσουν ψηλα τη σημεία του Δήμου…
Ντ. Στ.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.