«Μονόδρομος για τη χώρα η συμφωνία και η παραμονή στο Ευρώ» (video)

Δήλωσε ο Γιάννης Πανούσης από το Βόλο

Η μόνη λύση για τη χώρα είναι συμφωνία με τους εταιρίους και η παρανομή στο Ευρώ, τόνισε σε δηλώσεις του, στο περιθώριο των εγκαινίων του Αστυνομικού Μεγάρου Μαγνησίας, ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη Γιάννης Πανούσης, που αναφέρθηκε και στο ενδεχόμενο εκλογών, τονίζοντας ότι οι εκλογές από μόνες τους δεν φέρνουν ανάπτυξη και χρήματα.

Ερωτηθείς για την πορεία των διαπραγματεύσεων, ο αναπληρωτής υπουργός ανέφερε ότι δεν βλέπει άλλη λύση από τη συμφωνία. «Η Ελλάδα ανήκει στην Ευρώπη, σε μια Εευρώπη πυο έχουμε οραματιστεί οι λαοί, των δικαιωμάτων, της ισότητας και της ελευθερίας», ανέφερε και πρόσθεσε ότι ανήκουμε στο Ευρώ, που είναι προσπάθεια ισορροπίας των οικονομίας και όχι επιβολής οικονομίας συγκυριακά ισχυρής απέναντι σε άλλες. «Είναι θέμα διαπραγμάτευσης, ορίων συνευθύνης, συνέργειας και κατανόησης. Οι διαπραγματευτές γνωρίζουν το παιχνίδι των αριθμών, ωστόσο άλλη λύση από τα μείνουμε στην Ευρώπη και στο Ευρώ δε βλέπω», υπογράμμισε ο Γιάννης Πανούσης.

Ο κ. Πανούσης δε θέλησε να κάνει σχόλιο για τη διάσταση απόψεων μέσα στο ΣΥΡΙΖΑ και για το ενδεχόμενο εκλογών τόνισε ότι οι εκλογές δεν φέρνουν ούτε χρήματα ούτε ανάπτυξη από μόνα τους. «Οι εκλογές έχουν νόημα, όχι μόνο με την αναβάθμιση που έτσι κι αλλιώς το κυβερνών κόμμα θα ισχυροποιηθεί, αλλά με τη γενική αναδιάταξη του πολιτικού συστήματος. Πολλά κόμματα αλλάζουν αρχηγούς και σε πολλά κόμματα υπάρχει αμφισβήτηση αρχηγών άρα θα είχε ενδιαφέρον να είχε εκλογές με τελείως διαφορετικό προεκλογικό φάσμα», δήλωσε.

Όσον αφορά στις φωνές που δεν τον θέλουν στην κυβέρνηση ο κ. Πανούσης τόνισε ότι προσωπικές απόψεις ο καθένας μπορεί να έχει. Όπως ανέφερε «υπάρχει διαφορά προσεγγίσεων, διαφορά ανάλυσης και δράσης της κατάστασης. Γι’ αυτό είναι ο πρωθυπουργός, για να δείξει ποιος είναι ο δρόμος, αυτόν που μερικοί φαντασιώνονται ή εγώ με την πείρα και γνώσεις έχω και διευθύνω το υπουργείο».

Ο κ. Πανούσης ρωτήθηκε και για τα όσα συνέβησαν πρόσφατα με την πρόεδρος της Βουλής Ζωή Κωνσταντοπούλου, η οποία – σύμφωνα με καταγγελίες αστυνομικών – απαγόρευσε σε ένστολους αστυνομικούς να μπουν στο κτίριο για να πάνε στην τουαλέτα, κάνοντας λόγο για παρεξήγηση και λαθεμένη απόφαση. «Πιστεύω ότι στις δημοκρατίες ένας θεσμός η Βουλή, πρέπει να σέβεται τον άλλον θεσμό την Αστυνομία. Είναι λαθεμένη απόφαση, παρεξήγηση. Δεν μπορεί να υποτιμάται το έργο της Αστυνομίας και να θεωρείται ένας αστυνομικός ότι είναι παρείσακτος. Είναι παρεξήγηση», κατέληξε.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.