Μ. Μιτζικός: «Οι πολίτες πληρώνουν για να έχουν νερό»

Η επάρκεια του πόσιμου νερού, η υπόθεση της ΕΡΓΗΛ και ο προγραμματισμός έργων της ΔΕΥΑΜΒ ήταν από τα βασικότερα θέματα για τα οποία ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «ΔΥΝΑΜΗ ΒΟΛΟΥ» κ. Μιχάλης Μιτζικός ζήτησε και έλαβε μια κατ’ αρχήν ενημέρωση από το Γενικό Διευθυντή και διευθυντικά στελέχη της Επιχείρησης.
Ο κ. Μιτζικός στο πλαίσιο των ενημερωτικών συνεργασιών του με στελέχη των Υπηρεσιών του Δήμου Βόλου και της ΔΕΥΑΜΒ, ενόψει της νέας δημοτικής περιόδου, συναντήθηκε χθες Δευτέρα με τον Γενικό Διευθυντή της ΔΕΥΑΜΒ κ. Οικονομίδη ο οποίος και τον ενημέρωσε αναλυτικά για τα προβλήματα υδροδότησης που παρουσιάζονται το φετινό καλοκαίρι, κυρίως στο πολεοδομικό συγκρότημα Βόλου-Ν.Ιωνίας, καθώς και για τα μέτρα αντιμετώπισής του από την Επιχείρηση, όπως και για το ζήτημα των απωλειών νερού από το δίκτυο ύδρευσης.
Ο επικεφαλής της παράταξης «Δύναμη Βόλου», όπως ανέφερε και στην τοποθέτησή του κατά τη χθεσινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Βόλου, ενημερώθηκε πως οι απώλειες του δικτύου φτάνουν σε ποσοστό 40% και τόνισε πως η Διοίκηση της ΔΕΥΑΜΒ οφείλει να αντιμετωπίσει κατά προτεραιότητα το ζήτημα αυτό με δεδομένα και τα προβλήματα έλλειψης νερού. Χαρακτήρισε, επίσης, τα έκτακτα μέτρα που έλαβε η Επιχείρηση προς τη σωστή κατεύθυνση, υπογράμμισε ωστόσο ότι αυτά θα έπρεπε να ληφθούν πολύ νωρίτερα από τις 7 Ιουλίου, ώστε να έχουν άμεσο θετικό αποτέλεσμα, ενώ υποστήριξε πως ειδικά το πρόστιμο των 30 Ε θα πρέπει να επιβάλλεται με εξαιρετική φειδώ και σύνεση ως έσχατο μέτρο σε εξαιρετικές περιπτώσεις κατασπατάλησης νερού, σε περιόδους λειψυδρίας.
«Οι πολίτες πληρώνουν για να έχουν νερό και η ΔΕΥΑΜΒ υποχρεούται να μεριμνά έγκαιρα για να τους το παρέχει», τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Μιτζικός, και πρόσθεσε πως, πριν γίνει οποιαδήποτε επιβολή προστίμου σε καταναλωτή, να διερευνηθεί νομικά εάν η Επιχείρηση δικαιούται να το επιβάλλει.
Για την υπόθεση της ΕΡΓΗΛ και τη δικαστική διαμάχη της με τη ΔΕΥΑΜΒ, ο κ. Μιτζικός, αφού υπογράμμισε πως ακόμη εκκρεμεί αίτημά του για την αποστολή αντιγράφου του πλήρους φακέλου για το θέμα, είπε ότι από μέρους της Διοίκησης της Επιχείρησης δεν θα πρέπει να υπάρξει εφησυχασμός και πως είναι ανάγκη να εξαντληθεί κάθε νόμιμη ενέργεια για να μην εφαρμοστεί η απόφαση του Αρείου Πάγου. Ο κ. Οικονομίδης δεσμεύτηκε πως, μετά από σχετική εντολή, θα μπορεί εντός των επόμενων ημερών να δοθεί ο φάκελος της υπόθεσης στον κ. Μιτζικό προκειμένου ο ίδιος και η παράταξή του να έχουν σαφή και πλήρη εικόνα για το θέμα.
Επίσης, ο επικεφαλής της «ΔΥΝΑΜΗΣ ΒΟΛΟΥ», παρουσία και της νεοεκλεγείσας Δημοτικής Συμβούλου Κατερίνας Τσοπουρίδου, ενημερώθηκε από Διευθυντές Υπηρεσιών της ΔΕΥΑΜΒ για έργα που βρίσκονται σε εξέλιξη, καθώς για τα χρηματοδοτικά προγράμματα που θα έχει στη διάθεσή της η νέα Διοίκηση για την εκτέλεση νέων έργων και κυρίως για το πρόγραμμα “Jessica” και το ΕΣΠΑ.
Επιπλέον, ο κ. Μιτζικός είχε χθες συνάντηση και με τον πρόεδρο του Συλλόγου Εργαζομένων στις ΔΕΥΑ Ν.Μαγνησίας κ. Βασίλη Κυριακόπουλο και μέλη του Δ.Σ. του Συλλόγου από τους οποίος ενημερώθηκε αναλυτικά για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν και κυρίως αφορούν στη μείωση του προσωπικού και στον άδικο – όπως είπαν – καταλογισμό ευθυνών στους εργαζομένους για τα προβλήματα που καταγράφονται τόσο στο δίκτυο ύδρευσης, όσο και με την επάρκεια του πόσιμου νερού.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.