Νέα χιονόπτωση στο Πήλιο από το απόγευμα παγετός

Νέα χιονόπτωση σημειώνεται αυτή την ώρα στα ορεινά του Πηλίου και συγκεκριμένα από την Πορταριά και πάνω, ενώ από το απόγευμα αναμένονται τα πρώτα σημάδια παγετού, που σημαίνει ότι οι μετακινήσεις πρέπει να περιοριστούν στις επείγουσες και πάντα με αντιολισθητικές αλυσίδες.

Η κυκλοφορία στην πόλη του Βόλου γίνεται κανονικά στις κεντρικές αρτηρίες και μετ’ εμποδίων στις κάθετες οδούς του κέντρου, όπου υπάρχει χιόνι ύψους περίπου 20 εκατοστών, ενώ τα προβλήματα παραμένουν στις συνοικίες πάνω από τον περιφερειακό, όπου οι δρόμοι είναι ακαθάριστοι.

Οι διαμαρτυρίες των Βολιωτών είναι πολλές για την κατάσταση που επικρατεί στην πόλη με τους ακαθάριστους δρόμους και επισημαίνουν ότι κάτι πρέπει να γίνει από πλευράς του Δήμου, όπως καθαρισμός ή ρίψη άλατος, ώστε από το βράδυ και αύριο Παρασκευή, που είναι εργάσιμη μέρα, οι δρόμοι να μην έχουν μετατραπεί σε παγοδρόμιο και γίνουν ατυχήματα. Μάλιστα αναφέρουν ότι η χιονόπτωση σταμάτησε από χθες το απόγευμα και ο Δήμος με τα δικά του και τα μισθωμένα μηχανήματα, έπρεπε να έχουν ξεκινήσει τη διάνοιξη των δρόμων, κάτι που δεν έγινε.

Αυτή την ώρα έχουμε νέα χιονόπτωση από την Πορταριά και πάνω στα ορεινά του Πηλίου και από το απόγευμα και τις βραδινές ώρες αναμένεται παγετός, οπότε οι μετακινήσεις πρέπει να περιοριστούν στις επείγουσες και μόνο.

Σύμφωνα με την Τροχαία Βόλου, στις κεντρικές αρτηρίες του Βόλου η κυκλοφορία των αυτοκινήτων γίνεται χωρίς πρόβλημα, αλλά δε συμβαίνει το ίδιο με τις κάθετες οδούς, που είναι ακαθάριστες και υπάρχει χιόνι ύψους 20 εκατοστών.

Το οδικό δίκτυο Πηλίου είναι ανοιχτό, αλλά χρειάζεται μεγάλη προσοχή εκ μέρους των οδηγών, διότι από Βόλο προς Πορταριά, υπάρχουν σημεία σε ρέματα που το χιόνι παγώνει και τα αυτοκίνητα πρέπει να φορούν τις αντιολισθητικές αλυσίδες, διότι υπάρχει κίνδυνος να βγουν από το δρόμο ή να δημιουργηθεί ατύχημα.
Στο ύψος του Πηλίου πάνω από την Πορταριά, η κυκλοφορία γίνεται μόνο με αντιολισθητικές αλυσίδες.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.