Ξεκινά η κατασκευή νέου κτιρίου για το 5ο ολοήμερο νηπιαγωγείο Βόλου

Προχωρούν οι διαδικασίες για την κατασκευή του νέου κτιρίου του 5ου 2/θέσιου Ολοήμερου Νηπιαγωγείου Βόλου, αρχικού προϋπολογισμού 1.170.000 ευρώ, καθώς υπογράφηκε από τον περιφερειάρχη Θεσσαλίας κ. Κωνσταντίνο Αγοραστό η προέγκριση συμβασιοποίησης της Ενδιάμεσης Διαχειριστικής Αρχής Περιφέρειας Θεσσαλίας προς τον Φορέα Υλοποίησης του έργου και Κύριό του που είναι ο Δήμος Βόλου. Το έργο πρέπει να ολοκληρωθεί έως το τέλος του 2015.

«Στόχος της αιρετής Περιφέρειας είναι η διαρκής βελτίωση των υποδομών της δημόσιας παιδείας και του δημόσιου σχολείου. Μέσω του ΕΣΠΑ αναβαθμίζουμε και δημιουργούμε νέες υποδομές σε όλες τις βαθμίδες της εκπαίδευσης», τόνισε σε δηλώσεις του ο κ. Κ. Αγοραστός και πρόσθεσε: «Η κατασκευή του νηπιαγωγείου αποτελούσε ένα δίκαιο εκπαιδευτικό-κοινωνικό αίτημα της περιοχής. Το κτίριο πρόκειται να κατασκευαστεί με σύγχρονες βιοκλιματικές προδιαγραφές, που καλύπτουν τις ανάγκες της εκπαιδευτικής κοινότητας, αναβαθμίζοντας παράλληλα και την περιοχή. Βελτιώνοντας τις υποδομές στον τομέα της εκπαίδευσης επενδύουμε στο μέλλον των παιδιών μας», επισήμανε.

Αναλυτικά, το ποσό της προς υπογραφή Σύμβασης είναι 491.309,23 ευρώ. Το έργο συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης και ολοκληρώνεται σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμά του στο πλαίσιο του ΕΣΠΑ. Ακολουθεί πλέον η σύναψη της σχετικής Σύμβασης Κατασκευής μεταξύ Δήμου Βόλου και αναδειχθέντος στο Διαγωνισμό Αναδόχου του.

Πρόκειται για την κατασκευή νέου κτηρίου για τη στέγαση του 5ου 2/θέσιου Ολοήμερου Νηπιαγωγείου Βόλου, δυναμικότητας 50 παιδιών. Το κτήριο προβλέπεται να κατασκευαστεί στο Ο.Τ. 950 του σχεδίου πόλης του Βόλου. Το οικοδομικό τετράγωνο αποτελεί ένα μεγάλο σχολικό συγκρότημα, όπου βρίσκεται το 10ο Δημοτικό Σχολείο Βόλου (στο οποίο σήμερα στεγάζεται και το 5ο Νηπιαγωγείο ), το 2ο & 3ο Νηπιαγωγείο, το Ειδικό Νηπιαγωγείο, το 1ο Γυμνάσιο & το 1ο Λύκειο Βόλου. Οι αύλειοι χώροι των σχολείων χωρίζονται με περίφραξη και έχουν χωριστές εισόδους. Η θέση που τοποθετείται το νέο κτήριο είναι στο νότιο – ανατολικό τμήμα του οικοπέδου, στην γωνία των οδών Εθνικής Αντιστάσεως με Όγλ. Το νηπιαγωγείο, εμβαδού 454,34 τ.μ., θα αποτελείται από δύο αίθουσες διδασκαλίας, αίθουσα ανάπαυσης, πολυδύναμο χώρο–χώρο υποδοχής–βιβλιοθήκη, τραπεζαρία, κουζίνα, γραφείο νηπιαγωγών–γενική αποθήκη, χώρους υγιεινής νηπίων, χώρους υγιεινής νηπιαγωγών, χώρους υγιεινής ΑΜΕΑ και λεβητοστάσιο.
Προβλέπεται η δημιουργία εκτατικού τύπου «πράσινο δώμα», προκειμένου να υπάρξει παθητική εξοικονόμηση ενέργειας. Στην αυλή προβλέπεται να κατασκευαστούν βρύσες και είσοδος στην περίφραξη. Η νότια αυλή, επί της οδού Όγλ θα έχει παιχνίδια, κερκίδα για καθιστικό, αμμοδόχο ενώ κατά μήκος της περίφραξης θα φυτευτούν φυλλοβόλα δέντρα για την σκίαση του χώρου και του κτηρίου.

Ο σχεδιασμός του κτηρίου έγινε με τους εξής στόχους:
– την τοποθέτηση των κύριων χώρων προς το νότιο προσανατολισμό.
– την δημιουργία πολυδύναμου εσωτερικού χώρου σε συνέχεια με τους αύλειους χώρους.
– τον σχεδιασμό ενός κτηρίου που ακολουθεί τις βασικές βιοκλιματικές αρχές.
– την αυτονομία του νηπιαγωγείου σε σχέση με το υπόλοιπο σχολικό συγκρότημα.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.