Ξεκινά η συμβολαιακή γεωργία με εγγυημένη τιμή αγοράς καλαμποκιού

Ο πρόεδρος της ΕΑΣ Βόλου Νικήτας Πρίντζος
Όπως ανακοίνωσε ο πρόεδρος του Αγροτικού Συνεταιρισμού Βόλου

Σε συνέντευξη τύπου που πραγματοποιήθηκε σήμερα 12.09.2014 στα γραφεία του Αγροτικού Συνεταιρισμού Βόλου ο πρόεδρος Νικήτας Πρίντζος, ανακοίνωσε την υλοποίηση της απόφασης που έλαβε το Διοικητικό Συμβούλιο του Αγροτικού Συνεταιρισμού να προχωρήσει σε συνεργασία με τους αγρότες και τους κτηνοτρόφους στην Συμβολαιακή Γεωργία.

Πιο συγκεκριμένα, για τους παραγωγούς καλαμποκιού η τιμή αγοράς έχει καθοριστεί στα 0,18 € το κιλό με άμεση πληρωμή η δε τιμή πώλησης στους κτηνοτρόφους έχει καθοριστεί στα 0,21 € το κιλό. Η διαφορά των 0,03 € λεπτών το κιλό αφορά έξοδα συγκέντρωσης, αποθήκευση , συντήρησης, φύρα καθώς και το χρηματοοικονομικό κόστος.

Ο πρόεδρος κος Πρίντζος ενημέρωσε ότι η πλήρη εφαρμογή της Συμβολαιακής Γεωργίας θα οριστικοποιηθεί εντός Οκτωβρίου για όλο τον ΘΕΣΣΑΛΙΚΟ ΧΩΡΟ για την εσοδεία του 2015. Θα αφορά το κριθάρι και η τιμή θα καθοριστεί μετά από κοινή διαβούλευση.

Για την καλύτερη εφαρμογή και υλοποίηση αυτής της σημαντικής δραστηριότητας ο Αγροτικός Συνεταιρισμός θα στηρίξει τους παραγωγούς με την χορήγηση γεωργικών εφοδίων καθώς και χορήγηση χρηματοδότησης.

Στην προσπάθεια αυτή συμπαραστάτης θα είναι και η Τράπεζα Πειραιώς με την οποία συνεργαζόμαστε σε σημαντικό επίπεδο.

Στις 25 Σεπτεμβρίου το νέο εργοστάσιο
Ο πρόεδρος κ. Πρίντζος ανακοίνωσε ότι στις 25 Σεπτεμβρίου θα ξεκινήσει η λειτουργία της νέας υπερσύγχρονης μονάδας του Εργοστασίου της ΕΒΟΛ η οποία έχει ολοκληρωθεί. Το έργο έχει ενταχθεί στο πρόγραμμα «Αλ. Μπαλτατζής» του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων ύψους 6,5 εκατομμυρίων ευρώ επιδοτούμενο κατά το 40% και το υπόλοιπο καλύφθηκε από ίδια κεφάλαια και χωρίς δανεισμό.

«Εγκαίνια δεν θα γίνουν καθόσον στην άσχημη αυτή οικονομική συγκυρία που βιώνουμε όλοι μας, δεν αρμόζουν φιέστες και πανηγυρισμοί. Αυτά μπορούν να γίνουν όταν το επιτρέψουν οι συνθήκες και η χώρα κατορθώσει να μπει στον δρόμο της ανάπτυξης», ανέφερε ο πρόεδρος της ΕΒΟΛ.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.