ΞΕΚΙΝΗΜΑ: Μαζικό μέτωπο για να μην ξεπουληθεί το λιμάνι

Να μην επιτρέψουμε να ξεπουληθει το λιμάνι του Βόλου ζητά το ΞΕΚΙΝΗΜΑ Διεθνιστική Σοσιαλιστική Οργάνωση, βαζιζόμενη σε δημοσιεύματα ότι η κυβέρνηση προωθεί το ξεπούλημα δέκα μεγάλων περιφερειακών λιμανιών, ανάμεσά τους και του λιμανιού του Βόλου, μέσω του ΤΑΙΠΕΔ και για το σκοπό αυτό μάλιστα, πραγματοποιήθηκε σύσκεψη στα γραφεία του ΤΑΙΠΕΔ στην Αθήνα, στην οποία συμμετείχαν οι δήμαρχοι των πόλεων όπου βρίσκονται τα λιμάνια αυτά, ανάμεσά τους και ο δήμαρχος Βόλου κ. Θεοδώρου.

Όπως αναφέρει, η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ – που καμία σχέση δεν έχει με την Αριστερά – ξεπουλάει την περιουσία του ελληνικού λαού, συνεχίζοντας την ίδια ακριβώς πολιτική με τις προηγούμενες κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ, της ΝΔ κοκ. «Είναι προφανές ότι τα μεγάλα οικονομικά συμφέροντα, ελληνικά, γερμανικά και διεθνή θέλουν να βάλουν στο χέρι στα λιμάνια όπως και σε όλες τις βασικές υποδομές της χώρας με ένα και μόνο στόχο, την αύξηση της κερδοφορίας τους», τονίζει το ΞΕΚΙΝΗΜΑ.

Όπως αναφέρει, αν προχωρήσει το ξεπούλημα τότε χαμένοι θα είναι οι λιμενεργάτες, που θα υποστούν νέες επιθέσεις στους μισθούς και τα δικαιώματα, αλλά και ολόκληρος ο ελληνικός λαός γιατί τα σύμφωνα με το ίδιο το ΤΑΙΠΕΔ τα λιμάνια αυτά είναι ήδη κερδοφόρα, κάτι που σημαίνει ότι τα δημόσια ταμεία θα χάσουν έσοδα.

Συναινεί η Δημοτική Αρχή
Όσον αφορά τη δημοτική αρχή Μπέου – Θεοδώρου, αποδεικνύει ξανά ότι, παρά τις αντισυστημικές κορώνες της, συναινεί απολύτως με τις πολιτικές του «σάπιου» συστήματος το οποίο δήθεν καταγγέλλει. «Κάτω από τον λαϊκισμό, τα νταϊλίκια, τις κραυγές και τις φανφάρες ο Μπέος, ο Θεοδώρου και η παρέα τους, αποδεικνύουν ότι καμία σχέση δεν έχουν με τα πραγματικά συμφέροντα των λαϊκών στρωμάτων και των εργαζομένων», αναφέρει η Οργάνωση.

Απέναντι στην προοπτική του ξεπουλήματος του λιμανιού του Βόλου τ ΞΕΚΙΝΗΜΑ εκτιμά ότι πρέπει να δημιουργηθεί ένα μαζικό μέτωπο αγώνα ανάμεσα στους λιμενεργάτες και τα πλατιά εργατικά – λαϊκά στρώματα της πόλης, με απαραίτητες τις πρωτοβουλίες των εραγζομένων και της κοινωνίας και όχι της συνδικαλιστικής γραφειοκρατίας της περιοχής (πλειοψηφία ΕΚΒ κοκ).

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.