«Ξεσπιτώθηκε» σύλλογος στην Αγριά

Κρίθηκε αυθαίρετο το κτίριο που στεγαζόταν και στο οποίο θα πήγαινε και το ΚΕΠ

Μηδενική ανοχή έδειξε η Δημοτική Αρχή Βόλου στον «Χορευτικό Σύλλογο Αγριάς», τον οποίο «ξεσπίτωσε», από κτίριο που στεγαζόταν τα τελευταία χρόνια, λόγω αυθαιρεσιών που δηλώνεται ότι υπάρχουν και ήδη ξεκίνησε η διαδικασία νομιμοποίησής του.

«Όλα ξεκινούν και τελειώνουν στο να είμαστε νόμιμοι, ξεκάθαροι και διαφανείς. Το κτίριο στερείται νομιμότητας και ο Σύλλογος στερείται νομιμότητας εγκατάστασής του σ’ αυτό», δήλωσε στο «Ράδιο Ένα 102,5» ο αντιδήμαρχος Δημοτικών Ενοτήτων Δημήτρης Λιβογιάννης, που σημείωσε, ότι επιλήψιμο θα ήταν να έβγαινε ο συγκεκριμένος Σύλλογος και να έμπαινε ένας άλλος.

Ο αντιδήμαρχος τόνισε ότι ο Δήμος Βόλου μισθώνει κτίριο για το ΚΕΠ Αγριάς, με αντίτιμο 480 €/μηνιαίως. «Αναζητώντας λύση, για να περιορίσουμε τα έξοδα, όπως δηλώσαμε εξαρχής, βρήκαμε ότι στην ιδιοκτησία του Δήμου υπάρχει το συγκεκριμένο κτίριο, που βρίσκεται πίσω από το ξενοδοχείο «Βαλής». Στην αρχή σκεφτήκαμε να συνχρησιμοποιήσουμε το χώρο μαζί με τον Χορευτικό Όμιλο», ανέφερε.

Ο αντιδήμαρχος σημείωσε ότι, μετά από καταγγελίες τρίτων, ότι ο Σύλλογος παράνομα βρίσκεται στο κτίριο και ο ίδιος ζήτησε από το τμήμα Δημοτικής Περιουσίας και Κληροδοτημάτων, να δει αν υπάρχει απόφαση Δ.Σ. περί της στέγασης του Χορευτικού Ομίλου.

«Όπως πιστοποιείται από έγγραφο του Τμήματος το Δ.Σ. Βόλου δεν έχει λάβει καμία απόφαση παραχώρησης του συγκεκριμένου χώρου, λόγω αυθαιρεσιών του κτιρίου», τόνισε.

Ο κ. Λιβογιάννης τόνισε ότι συναντήθηκε με την πρόεδρο του Χορευτικού Συλλόγου, της γνωστοποίησε το πρόβλημα και της είπε ότι, κάτω απ’ αυτές τις συνθήκες δεν μπορούμε να στεγάσουμε το ΚΕΠ, αλλά δεν μπορούμε να επιτρέψουμε, ελλείψει αποφάσεως του Δ.Σ., την εγκατάσταση κανενός Συλλόγου.

Ο Σύλλογος επικαλέστηκε παλιότερη απόφαση και, μετά από έρευνα που έγινε, βρέθηκε μια απόφαση του Τοπικού Συμβουλίου Αγριάς, που όμως δεν έγινε ποτέ απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Βόλου.
Ο αντιδήμαρχος ξεκαθάρισε ότι δεν υπάρχει καμία πρόθεση ή διάθεση να μείνει ο Χορευτικός Σύλλογος στο δρόμο, αλλά να είναι όλα νόμιμα. «Μέχρι να γίνουν οι διαδικασίες νομιμοποίησης του κτιρίου είμαστε αίολοι. Κινήθηκε ήδη η διαδικασία με τις υπηρεσίες να βρεθεί ο τρόπος νομιμοποίησης του κτιρίου», τόνισε, ενώ πρόσθεσε ότι ήδη ο Σύλλογος μετεγκαταστάθηκε, σε άλλο κτίριο, κάτι που αποδέχτηκε και ο ίδιος.

Για τις στολές Συλλόγων
Αναφερόμενος στο θέμα των στολών πολιτιστικών Συλλόγων, ο Δημ. Λιβογιάννης τόνισε ότι είναι ζήτημα περιουσιακό, απ’ ότι πληροφορήθηκε, καθώς το θέμα είναι αρμοδιότητας του ΔΟΕΠΑΠ-ΔΗΠΕΘΕ. Οι στολές, τόνισε, έχουν πολύ μεγάλη αξία, είναι μοιρασμένες στην περιφέρεια,
«Υπήρξε σκέψη του ΔΟΕΠΑΠ – ΔΗΠΕΘΕ, να συγκεντρωθούν, να εκτίθενται σε συγκεκριμένο χώρο, να συντηρούνται και να φυλάσσονται και όποιος πολίτης θέλει, να μπορεί να τις χρησιμοποιήσει», τόνισε ο αντιδήμαρχος, προσθέτοντας ότι αυτές που χρησιμοποιεί ο Χορευτικός Σύλλογος Αγριάς, ανήκαν στον Δήμο και με απόφαση του Τοπικού Συμβουλίου είχαν κατά χρήση παραχωρηθεί στον Χορευτικό Σύλλογο.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.