ΟΛΒ: Αναζήτηση επενδυτών για σταθμό εμπορευματοκιβωτίων – κρουαζιέρα

Με τη συμμετοχή του σε διεθνή έκθεση ναυτιλίας «Ποσειδώνια 2016»

Σε αναζήτηση στρατηγικών επενδυτών για τη δημιουργία σταθμού εμπορευματοκιβωτίων αλλά και την αύξηση του μεριδίου του λιμανιού στον τουρισμό κρουαζιέρας, βρίσκεται ο Οργανισμός Λιμένος Βόλου, που για το σκοπό αυτό θα συμμετάσχει στη μεγαλύτερη διεθνή έκθεση ναυτιλίας τα «Ποσειδώνια 2016» από 6 ως 10 Ιουνίου 2016, στο εκθεσιακό κέντρο Metropolitan Expo.

Η έκθεση αναμένεται να συνεισφέρει με 60 εκ. € την ελληνική οικονομία, καθώς πρόκειται για έσοδα που προέρχονται από τη φιλοξενία χιλιάδων ανθρώπων, κατασκευές περιπτέρων, μεταφορές και εκτελωνισμούς, εταιρικές εκδηλώσεις και άλλες δραστηριότητες, καθώς η φετινή διοργάνωση αναμένεται να είναι η μεγαλύτερη όλων των εποχών, με περισσότερους από 1.800 εκθέτες από 89 χώρες, 20.000 επισκέπτες και 19 διεθνή περίπτερα.

Μόνο το πρόγραμμα συνεδρίων και σεμιναρίων περιλαμβάνει φέτος πάνω από 40 εκδηλώσεις, παρουσιάσεις νέων προϊόντων και τεχνολογιών, συζητήσεις για τα τρέχοντα θέματα που επηρεάζουν την ναυτιλία, νέοι περιβαλλοντικοί κανονισμοί και άλλα σημαντικά θέματα είναι στην ατζέντα.

Ο ΟΛΒ θα συμμετέχει στο περίπτερο της Ένωσης Λιμένων Ελλάδος και έχει ετοιμάσει ένα video με τις δυνατότητες του λιμανιού και έντυπο υλικό στα ελληνικά και στα Αγγλικά. «Επιδίωξή μας είναι στη συζήτηση με ναυτιλιακές εταιρείες από διάφορες χώρες να αναζητήσουμε στρατηγικούς εταίρους για την ανάπτυξη σταθμού εμπορευματοκιβωτίων και την ανάπτυξη του τουρισμού κρουαζιέρας. Από τη στιγμή που θα έχουμε βεβαιωμένο ενδιαφέρον θα μπορέσουμε να διεκδικήσουμε και κονδύλια από την Ευρωπαϊκή Ένωση για τις συγκεκριμένες δράσεις» επισήμανε ο διευθύνων σύμβουλος του ΟΛΒ Θρασύβουλος Σταυριδόπουλος, μιλώντας στην ΕΡΤ Βόλου.

Σύμφωνα με τον κ. Σταυριδόπουλο, από τότε που ανέλαβε η νέα διοίκηση, το Δεκέμβριο του 2015, παρατηρείται αύξηση του όγκου διακίνησης εμπορευματοκιβωτίων και συμπλήρωσε ότι η διοίκηση είναι υποχρεωμένη να αναζητήσει λύσεις για την ανάπτυξη του λιμανιού και να μην περιμένει τις αποφάσεις που θα ληφθούν σε κεντρικό επίπεδο για το μέλλον του λιμανιού.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.