Ορκωτοί λογιστές θα εκτιμήσουν την αξία του οικοπέδου στο Σωρό

Για Εκπαιδευτικό Αστρονομικό, Κοινωνικό Κέντρο, αθλητικούς χώρους

Με αλλαγμένη την εισήγηση έρχεται ξανά για συζήτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο Βόλου, της αγοράς ακινήτου ιδιοκτησίας Οικοδομικού Συνεταιρισμού Εν Ενεργεία Δημοσίων Υπαλλήλων Ν. Μαγνησίας στον οικισμό Αγίου Στεφάνου, όπου ο Δήμος προτίθεται να δημιουργήσει Εκπαιδευτικό Αστρονομικό, Κοινωνικό κέντρο και αθλητικούς χώρους.

Το θέμα είχε έρθει ξανά προς συζήτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο και είχε γίνει προσφυγή κατά της απόφασης, που τελικά ανακλήθηκε τον περασμένο Νοέμβριο, ενώ ο Οικοδομικός Συνεταιρισμός πωλούσε την έκταση 24,8 στρ. αντί του αντίτιμου του ΕΝΦΙΑ που δεν είχε να πληρώσει. Τελικά, η εκτίμηση του τιμήματος αγοράς της έκτασης θα γίνει από Σώμα Ορκωτών Εκτιμητών

Στην εισήγηση του Τμήματος Δημοτικής Περιουσίας και Κληροδοτημάτων αναφέρεται ότι ο «Οικοδομικός Συνεταιρισμός Εν Ενεργεία Δημοσίων Υπαλλήλων Νομού Μαγνησίας ΣΥΝ ΕΠΕ», που εδρεύει στον Άγιο Στέφανο (Σωρός) Δήμου Βόλου Ν. Μαγνησίας έχει στην κυριότητα, νομή και κατοχή του οικοπεδική έκταση συνολικού εμβαδού 24.823,90 τ.μ., που βρίσκεται στο Ο.Τ. 1298 του Δήμου Βόλου, στον οικισμό του Αγίου Στεφάνου (Σωρός).

Ο οικισμός του Αγίου Στεφάνου (Σωρός) του Δήμου Βόλου δομείται σύμφωνα με τις διατάξεις του Π.Δ. 31.5.1976 (Φ.Ε.Κ. 167Δ΄), περί έγκρισης του ρυμοτομικού σχεδίου και καθορισμού των όρων και περιορισμών δόμησης των οικοπέδων αυτού, όπως τροποποιήθηκε στη συνέχεια με το Π.Δ. 3.7.78 (Φ.Ε.Κ. 364 Δ΄) και τις με αριθμό 7377/3-12-93 (Φ.Ε.Κ. 1541Δ/93) και 1511/22-5-96 (Φ.Ε.Κ. 603 Δ/96), αποφάσεις Νομάρχη Μαγνησίας περί τροποποιήσεως των όρων δόμησης του εν λόγω οικισμού και ο μέγιστος συντελεστής δόμησης των οικοπέδων, που βρίσκονται εντός του ρυμοτομικού σχεδίου του Αγίου Στεφάνου (Σωρός) ορίζεται σε σαράντα εκατοστά (Σ.Δ.=0,40), όροφοι δύο.

Η αντικειμενική αξία του ακινήτου ανέρχεται στο ποσό των 364.559 €, σύμφωνα με το αριθμ. πρωτ. 5975/12-2-2015 έγγραφο της ΔΟΥ Βόλου.

Στην εισήγηση τονίζεται ότι ο Δήμος Βόλου στην προσπάθειά του να αναβαθμίσει όλες τις περιοχές του Δήμου και επειδή το ανωτέρω ακίνητο είναι το μόνο κατάλληλο με τις επιτρεπόμενες πολεοδομικές χρήσεις για την ανάπτυξη κοινωφελών δραστηριοτήτων και την προαγωγή των τοπικών συμφερόντων, σκοπεύει να δημιουργήσει κοινωνικό κέντρο, αθλητικούς χώρους καθώς και «Εκπαιδευτικό Αστρονομικό Κέντρο» και οιαδήποτε άλλη υποδομή κοινωφελούς χαρακτήρα απαιτηθεί.

Το Τμήμα Δημοτικής Περιουσίας εισηγείται τη λήψη κατ΄ αρχήν απόφασης για την απευθείας αγορά του ακινήτου έκτασης 24.823,90 στρεμμάτων, που βρίσκεται στον οικισμό Αγίου Στεφάνου ιδιοκτησίας του Οικοδομικού Συνεταιρισμού Εν Ενεργεία Δημοσίων Υπαλλήλων Ν. Μαγνησίας, ως το μοναδικά κατάλληλο στην ως άνω περιοχή για την ανάπτυξη των συγκεκριμένων δραστηριοτήτων και την υποβολή αιτήματος σύμφωνα με το άρθρο 186 παρ.6 Ν.3463/06 στο Σώμα Ορκωτών Εκτιμητών (Μητρώο Πιστοποιημένων Εκτιμητών) για την εκτίμηση της αγοραίας αξίας του υπό αγορά ακινήτου.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.