Ο Δήμος Βόλου θα δώσει λύση στο πάρκινγκ της Φιλελλήνων

Τη βεβαιότητα ότι η Δημοτική Αρχή Βόλου θα δώσει λύση στο θέμα του πάρκινγκ της οδού Φιλελλήνων, που είναι σταματημένο εδώ και τρία χρόνια, διότι ο εργολάβος κηρύχθηκε έκπτωτος, εξέφρασε ο δήμαρχος Βόλου Αχιλλέας Μπέος, ενώ αποκάλυψε ότι ξενοδοχείο στην Αγριά έκανε καταπάτηση κοινόχρηστου χώρου για να κατασκευάσει πισίνα, θέμα το οποίο επίσης θα διερευνηθεί.

Ενημερώνοντας το σώμα για το έργο του πάρκινγκ στην Φιλελλήνων ο Αχ. Μπέος τόνισε ότι από τη στιγμή που το Δημοτικό Συμβούλιο κήρυξε έκπτωτο τον ανάδοχο του έργου, καλείται να καταβάλλει ως αποζημίωση στον έκπτωτο ανάδοχο 6,5 εκ. € και διερωτήθηκε αν αυτός ήταν ο σκοπός της προηγούμενης Δημοτικής Αρχής.

Ο δήμαρχος τόνισε ότι η Δημοτική Αρχή θα βρει λύση και θα τη φέρει μετά τις διακοπές του Αυγούστου στο Δημοτικό Συμβούλιο.

Παράνομη πισίνα
Ακόμη, ο δήμαρχος κατηγόρησε την προηγούμενη Δημοτική Αρχή ότι κρατούσε στα συρτάρια αποφάσεις οι οποίες αφορούν πρόστιμα και αυτοψίες για καταπάτηση χώρου που αφορά πισίνα μεγάλου ξενοδοχείου στην Αγριά.

«Σε περιουσία του Δήμου κάποιοι δημιούργησαν πισίνες κοινόχρηστους χώρους και τραπεζοκαθίσματα. Εμείς θα βγάλουμε από τα συρτάρια όλο το φάκελο και μέχρι το επόμενο Συμβούλιο θα καταθέσουμε ολοκληρωμένη πρόταση», ήταν η δήλωση του δημάρχου.

Ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας Μαργ. Πατσιαντάς, ανέφερε ότι το έργο του πάρκινγκ Φιλελλήνων ήταν να παραδοθεί τον Αύγουστο του 2007, δεν παραδόθηκε και δίνονταν παρατάσεις με τις οποίες η παράταξη στην οποία συμμετείχε τότε διαφωνούσε. Μάλιστα πρόσθεσε ότι δεν έχει κανένα πρόβλημα το έργο να αξιοποιηθεί, υπογραμμίζοντας ότι η παράταξη θα αναμένει την πρόταση της Δημοτικής Αρχής και τότε θα ενημερωθεί όπως αντίστοιχα θα κάνει και για το θέμα της πισίνας του ξενοδοχείου της Αγριάς.

Η Νατάσσα Οικονόμου ανέφερε ότι, για να μη δημιουργούνται εντυπώσεις θα απαντήσει όταν έρθει η πρόταση της Δημοτικής Αρχής για τα δύο αυτά ζητήματα.

Τέλος ο επικεφαλής της ΛΑΣ Απ. Νάνος, επανέλαβε την άποψη της παράταξης ότι και στο παρελθόν είχε διαφωνήσει η παράταξη με τη σύμπραξη δημόσιου κι ιδιωτικού τομέα για το έργο του πάρκινγκ της Φιλελλήνων, προσθέτοντας ότι θα αναμένει την εισήγηση, ενώ για το θέμα της πισίνας – αυθαίρετη κατασκευή άσκησε κριτική προς τη Δημοτική Αρχή.
«Για την αυθαίρετη κατάσταση στην πισίνα εσείς συναντιόσασταν για πολλά χρόνια εκεί. Ξέρατε ότι ήταν παράνομο αλλά βρισκόσασταν ακόμη και προεκλογικά εκεί», δήλωσε.

Για προβολή του Πανευρωπαϊκού
Τέλος, ο αντιδήμαρχος Δημ. Πέγιος ανέφερε ότι για την προβολή του Πανευρωπαϊκού Πρωταθλήματος έγινε επιλογή δύο εφημερίδων, δύο ραδιοφώνων και δύο τηλεοπτικών καναλιών.
Στο σημείο εκείνο τον διέκοψε ο δήμαρχος και του είπε να μην απολογείται και ότι ήταν επιλογή της Δημοτικής Αρχής η δημοσίευση σε συγκεκριμένα μέσα.
Τόσο η Νατάσσα Οικονόμου, όσο και ο Μιχ. Μιτζικός, ζήτησαν να υπάρχει ισονομία στα τοπικά μέσα.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.