«Ο καρκίνος δεν είναι πλέον ανίκητη νόσος»

Ο τρόπος ζωής μας πρέπει να σέβεται τον οργανισμό μας αναφέρει στη «ΜΑΓΝΗΣΙΑ» η ογκολόγος Δέσποινα Κατσώχη

akos proedros  despinawebΜήπως η μακροζωία είναι εφικτή αρκεί να υιοθετήσουμε έναν νέο τρόπο ζωής; Τελικά μήπως ο καρκίνος δεν είναι ανίκητος; Το σίγουρο είναι ότι η πρόληψη είναι τρόπος ζωής και αυτό αποτελεί και το μήνυμα ημερίδας που προγραμματίζει η αστική Μη Κερδοσκοπική Οργάνωση «ΑΚΟΣ: Καρκίνος Θεραπεία Σώματος και ψυχής» την Κυριακή 3 Αυγούστου στις 11 το πρωί στις πηγές της Ανάβρας. Η Ογκολόγος- ακτινοθεραπευτής εξειδικευμένη στις νεότερες τεχνικές της ακτινοθεραπευτικής ογκολογίας και στους συνδυασμούς των θεραπευτικών ογκολογικών σχημάτων & Πρόεδρος της «ΆΚΟΣ» (www.akoslife.com) κα Δρ. Δέσποινα Κατσώχη (που διατηρεί σχέσεις με την περιοχή μας), μίλησε στη «ΜΑΓΝΗΣΙΑ».

Συνέντευξη στον Ηλία Κουτσερή

Συστήστε μας την ΑΚΟΣ…

Ο πυρήνας μας αποτελείται από επιστήμονες που προέρχονται από το χώρο της υγείας αλλά πλαισιωνόμαστε και από εθελοντές από όλους τους χώρους. Ιδρύσαμε την αστική μη κερδοσκοπική εταιρία «Καρκίνος: Θεραπεία Σώματος και Ψυχής» με το διακριτικό τίτλο «ΑΚΟΣ» με στόχο από τη μία, την ενημέρωση του κοινού για την πρόληψη και την θεραπεία του καρκίνου και από την άλλη την παροχή ουσιαστικής βοήθειας στους αποθεραπευμένους της νόσου, που διαρκώς αυξάνονται και αποδεικνύουν ότι ο καρκίνος δεν είναι πλέον ανίκητη νόσος.
«Άκος» στα αρχαία ελληνικά, σημαίνει θεραπεία. Θεραπεία σώματος και ψυχής. Έχουμε ευθύνη απέναντι στον εαυτό μας και σε όσους αγαπάμε να μεταδώσουμε το μήνυμα της αξίας της πρόληψης.

Μήπως πρέπει πρώτα απ’ όλα να… συμφιλιωθούμε με τη λέξη καρκίνος;

Ως κοινωνία φοβόμαστε ακόμα και να προφέρουμε τη λέξη καρκίνος. Όλες αυτές οι κοινωνικές προκαταλήψεις και τα στερεότυπα που αναπαράγουν με ενοχλούν. Η ΑΚΟΣ θέλει να σπάσει τα δεσμά που δημιουργεί η άγνοια και η προκατάληψη.

Γιατί επιλέξατε ως σύνθημα το «Αγαπώ και φροντίζω το σώμα μου»;
Για εμάς σημαίνει ότι αποβάλω βλαβερές συνήθειες και υιοθετώ έναν τρόπο ζωής που σέβεται τον οργανισμό μου και τις ανάγκες του. Σε πολλές ασθένειες παίζει τεράστιο ρόλο η έγκαιρη διάγνωση. Ο οργανισμός «μιλά», μας δείχνει «σημάδια» που πρέπει να μας θέσουν σε εγρήγορση για να επισκεφθούμε το γιατρό.
Το «Ημερολόγιο Αποθεραπείας» που εφαρμόζετε ως οργάνωση, τι ακριβώς είναι;
Είναι ένα βιβλιάριο μεταθεραπευτικής παρακολούθησης, που βοηθά τον αποθεραπευμένο στην τακτική και οργανωμένη παρακολούθηση της υγείας τους, μετά την αποθεραπεία του. Το σχεδιάσαμε και διανέμουμε δωρεάν.

Έχετε βραβευθεί και για την εφαρμογή Mastos…

H δωρεάν εφαρμογή Mastos για iphone και ipad, ενημερώνει για τον καρκίνο του μαστού, την σημασία της έγκαιρης διάγνωσης του, τους επιβαρυντικούς παράγοντες που προκαλούν την ανάπτυξη της νόσου ενώ συστήνει μέτρα προφύλαξης επικεντρώνοντας στην τακτική αυτοεξέταση και τη μαστογραφία, σε συνδυασμό με τις τακτικές επισκέψεις σε κλινικό ιατρό. Την εφαρμογή μπορούν να κατεβάσουν όλες οι γυναίκες δωρεάν: (http://itunes.apple.com/us/app/mastos/id495883952?ls=1&mt=8)

Η κα Δέσποινα Κατσώχη, εκτός από τη γραπτή συνέντευξη, μίλησε σήμερα το μεσημέρι στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του “ΡΑΔΙΟ-ΕΝΑ 102,5”:

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.