Πάνω από 60.000 επισκέπτες έφεραν 57 κρουαζιερόπλοια το 2015 στο Βόλο

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ
Για το 2016, έχει προγραμματιστεί, μέχρι στιγμής, η άφιξη 46 κρουαζιερόπλοιων

Πάνω από 60.000 επισκέπτες έφεραν στο Βόλο 57 κρουαζιερόπλοια, που κατέπλευσαν στο λιμάνι το 2015, ενώ ο αριθμός των πλοίων ήταν αυξημένος κατά 10 σε σχέση με το 2014. Ο αριθμός αυτός είναι ο δεύτερος μετά το 2011, που το λιμάνι του Βόλου είχε σπάσει ρεκόρ αφίξεων με λίγο πάνω από 70.000 επιβατών.
Σύμφωνα με στοιχεία του Λιμεναρχείου Βόλου, το 2015 στο λιμάνι κατέπλευσαν 57 κρουαζιερόπλοια, που μετέφεραν συνολικά 62.640 επιβάτες. Στην αύξηση του αριθμού αφίξεων κρουαζιερόπλοιων συντέλεσε η κίνηση που υπήρξε τη χειμερινή περίοδο, κάτι που οφείλεται σύμφωνα με πράκτορες, εκτός από την ανοδική πορεία του λιμανιού, και στην εμπόλεμη κατάσταση στη Μέση Ανατολή και στη ρευστή κατάσταση στην Τουρκία, που ώθησαν τις εταιρίες να στραφούν στα Ελληνικά λιμάνια.
Το 2015 ήταν μια από τις καλές χρονιές για τον τουρισμό από κρουαζιερόπλοια, με την πιο μεγάλη κίνηση τα τελευταία τέσσερα χρόνια. Το 2014, 47 κρουαζιερόπλοια είχαν μεταφέρει στο Βόλο 57.825 επιβάτες, το 2013 οι αφίξεις ήταν 20.227 και το 2012, μόλις 11.926 επιβάτες. Καλύτερη χρονιά από το 2015 ήταν μόνο το 2011, που στο λιμάνι του Βόλου είχαν έρθει 72.796 επιβάτες κρουαζιερόπλοιων.
Από το σύνολο των επιβατών πολλοί επέλεξαν να πάνε στα Μετέωρα (27-34% κάθε πλοίου), αλλά ο μεγαλύτερος αριθμός έμεινε στο Βόλο και ενίσχυσαν την τοπική αγορά και οικονομία.
Αν και το πρόγραμμα δεν έχει κλείσει ακόμη, στο λιμάνι του Βόλου για το 2016, έχει προγραμματιστεί, μέχρι στιγμής, η άφιξη 46 κρουαζιερόπλοιων.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.
Γίνετε μέλος στο κανάλι Magnesianews στο Messenger για όλες τις τελευταίες ειδήσεις.