Πέθανε ο 52χρονος που υπέστη εγκαύματα στην ΑΓΕΤ

Την τελευταία του πνοή άφησε στις 5 σήμερα το πρωί, ο 52χρονος Γιάννης Βάτσας, ηλεκτρολόγος στην «ΑΓΕΤ Ηρακλής», ο οποίος είχε υποστεί προ ημερών, σοβαρά εγκαύματα στη διάρκεια της εργασίας του στο χώρο του εργοστασίου.
Ο άτυχος 52χρονος νοσηλευόταν στη ΜΕΘ του Θριάσειου Νοσοκομείου, έτυχε της απαραίτητης περίθαλψης, ωστόσο φαίνεται πως δεν άντεξε και εξέπνευσε.
Έκρηξη και φωτιά
Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του magnesianews.gr στις 2 Ιουλίου, η διαρροή ηλεκτρικού ρεύματος σε ηλεκτρολογικό πίνακα, φαίνεται να προκάλεσε έκρηξη και φωτιά, με αποτέλεσμα να «λαμπαδιάσει» ο 52χρονος ηλεκτρολόγος στην ΑΓΕΤ το πρωί της ίδια ημέρας, με συνέπεια να υποστεί εγκαύματα σε ποσοστό 50% στο πρόσωπο και το μπροστινό μέρος του σώματός του.

Το ατύχημα έγινε στις 6.15 το πρωί της 2ας Ιουλίου, «όταν ένας ηλεκτρολόγος πήγε στις εγκαταστάσεις διανομής ηλεκτρικού ρεύματος για να ασφαλίσει ένα μηχάνημα. Την ώρα εκείνη, για άγνωστη αιτία έγινε έκρηξη, από διαρροή ηλεκτρικού ρεύματος, με αποτέλεσμα να δημιουργηθεί «τόξο» και να πάρουν φωτιά τα ρούχα του 52χρονου εργαζόμενου.
Αμέσως διακόπηκε το ρεύμα και άλλοι εργαζόμενοι έσβησαν τη φωτιά, που όμως πρόλαβε να του προκαλέσει εγκαύματα». Ο 52χρονος, που ήταν και μέλος του Σωματείου Εργαζομένων στην ΑΓΕΤ με την ιδιότητα του Εφόρου, μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο Βόλου δέκα λεπτά αργότερα με κινητή μονάδα του εργοστασίου και συνοδεία γιατρού, όπου του παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες, ενώ κρίθηκε απαραίτητη η μεταφορά του στο Θριάσιο Νοσοκομείο Ελευσίνας, όπου και νοσηλευόταν έκτοτε σε μονάδα εγκαυμάτων.

Στάση εργασίας σε ένδειξη πένθους
Ο άτυχος 52χρονος ήταν παντρεμένος, είχε δύο παιδιά και μόλις πριν λίγους μήνες ευτύχησε να δει και εγγονάκι.
Σήμερα οι συνάδελφοί του στο εργοστάσιο της ΑΓΕΤ, σε ένδειξη πένθους θα πραγματοποιήσουν συμβολική στάση εργασίας από τις 12 το μεσημέρι μέχρι το τέλος της βάρδιας, ενώ ταυτόχρονα, αναβάλλονται όλες οι εκδηλώσεις που είχαν προγραμματιστεί να γίνουν. Παράλληλα, αναβλήθηκε και η παρουσία εκπροσώπων του Δ.Σ. του Σωματείου των εργαζομένων σε συνάντηση με την εταιρεία στη Γαλλία. Τα θερμά συλλυπητήριά τους εκφράζει το Δ.Σ. του Συλλόγου Εργαζομένων, ενώ δεν έχει διευκρινιστεί ακόμη πότε ακριβώς θα γίνει η κηδεία του.

Ψηφίσματα

Στο μεταξύ, το Δ.Σ. του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Βόλου, συνήλθε εκτάκτως, “με τη θλιβερή είδηση του αδόκητου θανάτου του συναδέλφου ΙΩΑΝΝΗ ΒΑΤΣΑ, επί σειρά ετών μέλους της Διοίκησης του Συνδικάτου Ηλεκτροτεχνιτών και Μισθωτών Ηλεκτρολόγων Ν. Μαγνησίας και αιρετού Αντιπροσώπου στο Ε.Κ. Βόλου, ομόφωνα αποφάσισε να παραστεί στην Εξόδιο Ακολουθία, να κατατεθεί στεφάνι στη μνήμη του εκλιπόντος, να εκφραστούν τα θερμότατα συλλυπητήρια στους οικείους του και να δημοσιευθεί το παρόν στον Τύπο”, όπως αναφέρεται.
Επίσης, το Δ.Σ. του Συνδικάτου Ηλεκτροτεχνιτών και Μισθωτών Ηλεκτρολόγων Ν. Μαγνησίας, ομόφωνα αποφάσισε όπως ανακοίνωσε σε ψήφισμα, να παραστεί σύσσωμο στην Εξόδιο Ακολουθία, να κατατεθεί στεφάνι στη μνήμη του εκλιπόντος, να εκφραστούν τα θερμότατα συλλυπητήρια στους οικείους του και να δημοσιευθεί το παρόν στον Τύπο.
Την Πέμπτη θα γίνει η νεκροψία-νεκροτομή και την Παρασκευή αναμένεται να γίνει η κηδεία του, απ΄τον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου. Τα θερμά συλλυπητήριά του εκφράζει το Δ.Σ. του Συλλόγου Εργαζομένων, που εξέδωσε και ψήφισμα, ενώ ψηφίσματα εξέδωσαν και το Δ.Σ. του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Βόλου, αλλά και το Δ.Σ. του Συνδικάτου Ηλεκτροτεχνιτών και Μισθωτών Ηλεκτρολόγων Ν. Μαγνησίας.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.