«Σίγησε» η φωνή του ροκά Ταξιάρχη Μέρου

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ
Άφησε την τελευταία του πνοή στο πλοίο ενώ ερχόταν στο Βόλο

Την τελευταία του πνοή άφησε χθες το απόγευμα στο πλοίο της γραμμής, ο Ταξιάρχης Μέρος, παλιός μουσικός και τραγουδιστής, που αντιμετώπιζε πρόβλημα υγείας και ερχόταν από τη Σκόπελο, όπου διέμενε τα τελευταία χρόνια, προς Βόλο, συνοδεία γιατρού.
Όπως αναφέρουν οι πληροφορίες, ο 70χρονος επιβιβάστηκε στο πλοίο από τη Γλώσσα, μαζί με γιατρό, αντιμετωπίζοντας πρόβλημα εγκαυμάτων και άλλων παθολογικών προβλημάτων. Αφού το πλοίο απέπλευσε από τη Σκιάθο, με προορισμό το λιμάνι του Βόλου, ο Ταξιάρχης Μέρος αισθάνθηκε αδιαθεσία και κατέληξε, ενώ το πλοίο βρισκόταν εν πλω.
Για την εξέλιξη ενημερώθηκε το Λιμεναρχείο Βόλου, που ενημέρωσε ασθενοφόρο, το οποίο παρέλαβε τη σορό του από το πλοίο και τη μετέφερε στο Νοσοκομείο, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός του, ενώ παραγγέλθηκε νεκροψία – νεκροτομή, για να διαπιστωθούν τα αίτια θανάτου του.
Το Λιμεναρχείο ενημέρωσε τους συγγενείς του 70χρονου και σχηματίζει δικογραφία για το περιστατικό.

Ο Ταξιάρχης Μέρος έγραψε τη δική του ιστορία στα μουσικά δρώμενα του Βόλου και όχι μόνο, ως μουσικός και τραγουδιστής, κυρίως rock, και soul και μεσουράνησε τη δεκαετία ’60 και ’70. Ήταν μέλος του συγκροτήματος «Μάστερς», την εποχή που οι Βολιώτες προσέγγιζαν με τις περίφημες «βενζίνες» τα Πευκάκια και το «Μπούρτζι» για να διασκεδάσουν. Ο Ταξιάρχης είχε επίσης αναπτύξει στενή συνεργασία στη Θεσσαλονίκη με το συνθέτη Γιώργο Μητσάκη όπου εμφανίστηκε για περισσότερες από τρεις σαιζόν ενώ στη Θεσσαλονίκη κυκλοφόρησε και τον πρώτο του δίσκο με το συγκρότημα «Βόρειους», ενώ είχε κάνει σειρά εμφανίσεων Καν-Καν στην Αθήνα, στη Λάρισα και την Πάτρα όπου επίσης άφησε εποχή με τις εμφανίσεις του.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.
Γίνετε μέλος στο κανάλι Magnesianews στο Messenger για όλες τις τελευταίες ειδήσεις.