Πέτυχε αλλά και συγκίνησε η «2η Γιορτή Χειροτεχνίας»

Που πραγματοποιήθηκε το διήμερο 4-5 Ιουνίου στον Πολυχώρο Τσαλαπάτα
Πέτυχε αλλά και … συγκίνησε η 2η Γιορτή Χειροτεχνίας, την οποία διοργάνωσε το εμπορικό κατάστημα του Νίκου Σοφιάδη και η «Λέσχη Δημιουργίας, το Σαββατοκύριακο 4 και 5 Ιουνίου στον Πολυχώρο Τσαλαπάτα στα Παλαιά. Φέτος μάλιστα, συνέπραξαν εννέα σωματεία και ιδρύματα της πόλης που πρόσφεραν μία σειρά βιωματικών δρώμενων και έδωσαν ένα ξεχωριστό «χρώμα». Εκτός από το καθιερωμένο bazaar που έγινε και τα έσοδα θα διατεθούν για την οικονομική ενίσχυση των φορέων που συμμετείχαν, αρκετές ήταν οι δράσεις που έγιναν, καθ’ όλη τη διάρκεια του διημέρου.
Πιο συγκεκριμένα οι Μάγνητες Τυφλοί και οι Α.Σ.Α.Μ. Πειρατές παρουσίασαν το πώς δημιουργείται η γραφή Braille, αλλά και τις βασικές αρχές συνοδείας ενός τυφλού, ενώ το Σωματείο Κινητικά Αναπήρων Μαγνησίας «Ιππόκαμπος», διέθεσε για δράση, ένα ειδικό αμαξίδιο. Ηλικιωμένοι που φιλοξενούνται στο Γηροκομείο, συμμετείχαν σε μία «ζωντανή» αναπαράσταση για το πέρασμα των ετών. «Το Τοπικό Τμήμα Βόλου του Σώματος Ελληνικού Οδηγισμού πέρα από το bazaar βιβλίων που διοργάνωσε, έκανε κατασκευές για παιδιά με πρώτη ύλη το νήμα, ενώ το 1ο Σύστημα Ναυτοπροσκόπων Αγριάς πρόσφερε ένα λούνα-παρκ. Στην προσπάθεια συμμετείχαν στελέχη του καταστήματος «La petite cantine», που στελεχώνεται από άτομα με αναπηρίες.
Στο Μουσείο Τσαλαπάτα βρέθηκαν και τα παιδιά από τις «Άσπρες Πεταλούδες», παρουσιάζοντας ένα θεατρικό δρώμενο με τίτλο «Ταξίδι στον κόσμο» υπό την επιμέλεια της Ανθής Τσικουρίδη, το οποίο συγκίνησε. Στο χώρο έγινε face painting, που ανέλαβε μία σπουδάστρια από το Εργαστήριο Ελεύθερων Σπουδών της Ελένης Βούλγαρη, ενώ υπήρξε έκθεση φωτογραφίας από το κατάστημα Σοφιάδη, στην οποία αποτυπώνονταν η 73χρονη διαδρομή της επιχείρησης . Επίσης, χρήματα που συγκεντρώθηκαν, θα δοθούν για την ενίσχυση της Κουζίνας Αλληλεγγύης Βόλου.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.