Παράταση καταβολής των ασφαλιστικών εισφορών ζητά το ΤΕΕ Μαγνησίας

Την παράταση καταβολής των ασφαλιστικών εισφορών, για να βοηθηθούν οι μηχανικοί, που αδυνατούν να ανταπεξέλθουν, ζητά το ΤΕΕ Μαγνησίας με επιστολή του προς τον πρόεδρο του Δ.Σ. του ΕΤΑΑ- ΤMΗΕΔΕ Ιωάννη Γαμβρίλη και τα μέλη του Δ.Σ. του ταμείου.

Όπως αναφέρει με απόφαση που είχαν εκδώσει προ μηνών, ειχε δοθεί παράταση στην πληρωμή των ασφαλιστικών εισφορών μέχρι τις 31 Αυγούστου 2014.

«Ωστόσο θεωρούμε ότι από τη στιγμή που εκκρεμεί η απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας μετά την προσφυγή του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδας, για τις αυξήσεις που επιβλήθηκαν, ότι θα έπρεπε ήδη να έχει δοθεί νέα παράταση, μέχρι να εκδοθεί η τελική απόφαση», αναφέρει το ΤΕΕ.

Το ΤΕΕ επαναλαμβάνει ότι είχε εκφράσει την αντίθεσή του στο γεγονός ότι το ταμείο ξεκίνησε την επιβολή αυξήσεων στις ασφαλιστικές εισφορές από 1 Μαΐου 2014, ενώ ήδη έχει αποστείλει στοιχεία οφειλετών μηχανικών, στο Κέντρο Είσπραξης Ασφαλιστικών Οφειλών για άμεση κατάσχεση περιουσιακών τους στοιχείων, για αναδρομικές οφειλές τους από την 1 Ιουλίου 2011, γεγονός που χαρακτηρίζει ανεπίτρεπτο και καταδικαστέο. Χαρακτηρίζει δε το θέμα της αποστολής των στοιχείων των οφειλετών μηχανικών στο ΚΕΑΟ, ηθικό και αντιδεοντολογικό ατόπημα, καθώς είναι ανήκουστο να δημοσιοποιούνται προσωπικά δεδομένα.

«Για όλα τα παραπάνω ζητούμε από την πλευρά σας αρχικά να προχωρήσετε σε ανακοίνωση παράτασης καταβολής των ασφαλίστρων, προκειμένου να βοηθηθούν οι μηχανικοί, που αδυνατούν να ανταπεξέλθουν», καταλήγει η επιστολή του ΤΕΕ Μαγνησίας.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.