Περιορισμένο το ενδιαφέρον για το παζάρι του Βόλου από τους μικροπωλητές

Πυρετώδεις οι προετοιμασίες στήνονται παραπήγματα και λούνα παρκ

Πυρετώδεις είναι οι προετοιμασίες του Δήμου Βόλου για το παζάρι, που θα γίνει στο χώρο παράλληλα του Πανθεσσαλικού Σταδίου Ν. Ιωνίας, από την ερχόμενη Τετάρτη 8 Ιουλίου μέχρι την Τρίτη 14 Ιουλίου, ενώ υπό το φόβο της οικονομικής δυσπραγίας η Δημοτική Αρχή Βόλου μείωσε τις εμπορικές θέσεις μικροπωλητών από 350 σε 270, που ήδη έχουν συμπληρωθεί.

Ήδη συνεργεία δουλεύουν πυρετωδώς και έχουν στήσει στο χώρο δύο μεγάλα παραπήγματα, όπου θα στεγαστούν οι 270 εμπορικές θέσεις, ενώ παράλληλα στήνονται και οι εγκαταστάσεις του λούνα παρκ, ώστε όλα να είναι έτοιμα να υποδεχτούν τους Βολιώτες.

Μέχρι το τέλος της εβδομάδας αναμένεται να έχουν ολοκληρωθεί οι εργασίες και στο χώρο θα μπορούν να εγκατασταθούν οι μικροπωλητές, ενώ ανακαινίστηκαν και βάφτηκαν οι τουαλέτες, ο χώρος καθαρίστηκε και πλύθηκε, διαμορφώθηκαν χώροι στάθμευσης αυτοκινήτων των επισκεπτών τόσο μεταξύ Πανθεσσαλικού και εμποροπανήγυρης, όσο και στον απέναντι χώρο, μπροστά από τους ξενώνες, όπου θα υπάρχουν περίπου 400 θέσεις στάθμευσης.

Όπως ανέφερε διοργανώτρια της εμποροπανήγυρης, οι τέντες που στήθηκαν είναι Ευρωπαϊκού Τύπου, και στο εσωτερικό τους θα γίνουν χωρίσματα με pvc 3Χ3 για να τοποθετηθούν οι πάγκοι των εμπορικών θέσεων.
Στην μπροστινή πλευρά των εμπορικών θέσεων και στο χώρο που υπάρχει για να φτάσει κάποιος στο λούνα παρκ, θα τοποθετηθούν 9 ή 10 «περίπτερα», για σουβλάκια, ενώ στην βόρεια πλευρά τα τοποθετηθούν οι τέντες με τους χαλβάδες.

Σύμφωνα με τη διοργανώτρια, υπάρχει μεγάλο ενδιαφέρον εκ μέρους των επαγγελματιών, καθώς οι τιμές είναι λογικές και διαμορφώθηκαν στα 600 € για τις εμπορικές θέσεις, 600 € για τους χαλβάδες και 1600 € για τα σουβλάκια.

Στέλεχος της Δημοτικής Αρχής ανέφερε ότι στόχος είναι η αναβίωση του θεσμού, με ευρωπαϊκές προδιαγραφές, σε άλλο χώρο και με διαφορετικό τρόπο λειτουργίας.

Μάλιστα τόνισε ότι ο Βόλος ήταν η δεύτερη πόλη Πανελλαδικά που διοργάνωσε παζάρι το 1908 (το πρώτο έγινε στην Τεγέα Αρκαδίας το 1905), έχοντας αρχικά τη μορφή ζωοπανήγυρης, αλλά στη συνέχεια, με την ενσωμάτωση και μικροπωλητών, εξελίχθηκε, με την πάροδο των χρόνων στη μορφή που είχε.
pazari-bolou (2)
Ξήλωσαν κομμάτια ασφάλτου

Κατά τη διάρκεια των εργασιών καθαρισμού σήμερα στο χώρο της εμποροπανήγυρης, ξηλώθηκαν κομμάτια ασφάλτου, από JCB, που έκανε καθαρισμό του χώρου.
Επίσης, σε άλλα σημεία του χώρου, όπου πρόσφατα, ξηλώθηκαν θάμνοι, δένδρα, φωτιστικά σώματα και συστήματα άρδευσης, δημιουργήθηκαν μεγάλες τομές στην άσφαλτο για να στηριχτούν οι ογκώδεις τέντες που θα φιλοξενήσουν τους πάγκους των πωλητών.
pazari-bolou (3)

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.