Προγραμματισμός δράσεων στο 1ο ΕΠΑΛ Βόλου

Την Πέμπτη 10 Σεπτεμβρίου 2015 πραγματοποιήθηκε η πρώτη προγραμματισμένη συνεδρίαση του Συλλόγου των Εκπαιδευτικών του 1ου ΕΠΑΛ Βόλου για τη φετινή χρονιά. Θεωρούμε ότι ήταν ιδιαίτερα σημαντική.
Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, «μέσα από συζήτηση και αφού τέθηκαν προτάσεις τις οποίες ο διευθυντής είχε ζητήσει να έχουν προετοιμάσει τα μέλη του διδακτικού προσωπικού, καθορίσαμε και προγραμματίσαμε έως ένα βαθμό τους στόχους και τις δράσεις μας για τη νέα σχολική χρονιά. Επιχειρήσαμε τον σχεδιασμό δραστηριοτήτων που να συνδυάζουν γνώση και δημιουργικότητα, να καλλιεργούν το πνεύμα των μαθητών με ευχάριστο τρόπο, αλλά και να αποτελούν κίνητρο για την ενδυνάμωση του ενδιαφέροντός τους για μάθηση.
Ο φετινός προγραμματισμός στηρίχθηκε στην εμπειρία και τις γνώσεις που αποκτήσαμε με βάση τον Απολογισμό των προηγούμενων σχολικών ετών, καθώς και στις σχέσεις που οικοδομήσαμε όσοι παραμείναμε στον Σύλλογο και τις οποίες μεταφέραμε στα νέα μέλη του Συλλόγου, προκειμένου η σχολική μας κοινότητα να λειτουργεί οργανωμένα και αποτελεσματικά.

Συζητήθηκαν Προτάσεις πάνω σε διάφορα θέματα και αποφασίστηκαν τα εξής σαν πρώτο βήμα:
1. Δημιουργία ομάδας Παραδοσιακών Χορών
2. Ενδοσχολική επιμόρφωση πάνω σε θέματα Παροχής Πρώτων Βοηθειών
3. Πρόσκληση Ειδικού ψυχολόγου για συμβουλές στην διαχείριση κρίσεων μέσα στην τάξη
4. Από μέρους του Παρατηρητηρίου για την Σχολική Βία προτάθηκε η συμπλήρωση ηλεκτρονικού ερωτηματολογίου από μέρους των μαθητών μας όπως προτείνει το ΥΠΟΠΑΙΘ
5. Πραγματοποίηση εκδήλωσης / εκδηλώσεων για γονείς και μαθητές της τελευταίας τάξης των Γυμνασίων της περιοχής, όπου θα γίνεται ενημέρωση σχετικά με την μελλοντική φοίτησή τους στο Σχολείο μας
6. Επίσκεψη στο ΤΕΙ Λάρισας ( Επιβάλλεται να γίνει προ των διακοπών των Χριστουγέννων)
7. Επίσκεψη στο Filoxenia
8. Ενέργειες για συμμετοχή σε προγράμματα σύμπραξης ΚΑ1 και ΚΑ2 ( Erasmus+)
9. Αξιοποίηση των δυνατοτήτων του προγράμματος ” Το Σχολείο στο Μουσείο και το Μουσείο στο Σχολείο”
Ιδέες για επισκέψεις σε Μουσεία. Παράδειγμα:
Το Μουσείο του Μακεδονικού Αγώνα,
Το Στρατιωτικό Μουσείο Θεσσαλονίκης,
Το Μουσείο Κινηματογράφου,
Τεχνολογικό Μουσείο,
Το Μουσείο Ραδιοφώνου Και το Φάμπειο Μουσείο στο Λαύκο.
Το Μουσείο Ελιάς στη Γατζέα
10. Υποβολή αίτησης για έγκριση προγράμματος σχετικά με τον Τουρισμό όπου θα εμπλέκονται οι Εν Δυνάμει Εναλλακτικές Μορφές Τουρισμού της Περιοχής της Μαγνησίας, Η Διαχείριση και Τρόποι Προβολής των Τουριστικών Επιχειρήσεων, με σκοπό την καλύτερη αποδοτικότητα από και προς τις επιχειρήσεις και τους επισκέπτες ανάλογα καθώς και προτάσεις για την επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου. Θα περιλαμβάνονται θέματα σχετικά με Αγροτουρισμό, Χόμπι (π.χ. Μοντελοδρόμιο στο Λαύκο), Θρησκευτικός Τουρισμός, Σπορ ( Mountain Bike), Περιβάλλον, Φωτογραφία, Παρατήρηση Πτηνών ή Φυτών και Βοτάνων, Νέες Καλλιέργειες (π.χ. Τρούφα στην Αργαλαστή), Μανιτάρια και Άγρια Χόρτα.
11. Εθελοντική και Περιβαλλοντική Επιμόρφωση των Μαθητών από μέρους Συλλόγων με ανάλογη Δράση, Φίλοι των Καλντεριμιών Νοτίου Πηλίου, ΕΟΣ Βόλου κτλ.
12. Διοργάνωση Περιπάτων σε συνεργασία με Περιβαλλοντικούς Περιπατητικούς Συλλόγους.
13. Περιβαλλοντική εξόρμηση καθαρισμού παραλιών ή διαρομών του Πηλίου.
14. Επίσκεψη σε τοπικά εργοστάσια με προσφορά στην Οικονομία της Περιοχής πχ ΕΨΑ
15. Πρόσκληση, Παρουσίαση και γνωριμία με το έργο σημαντικών καλλιτεχνών της περιοχής
16. Δημιουργία Ομάδας Φωτογραφίας, διοργάνωση Έκθεσης.
17. Δημιουργία Μουσικής Ομάδας

Κατά τη διάρκεια της συζήτησης ο Διευθυντής του σχολείου τόνισε ότι ο καταρτισμός της αυτού του καταλόγου δεν είναι δεσμευτικός. Μπορεί και προσθέσουμε κάτι σε αυτόν ή να αφαιρέσουμε ή ακόμα και να παραλείψουμε. Έχει όμως διαπιστωθεί στην πράξη ότι η ύπαρξη από την αρχή μιας γραμμής πλεύσης είναι προϋπόθεση για μια πλούσια και γόνιμη χρονιά».

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.