Πρόστιμα 15.000 € σε τρεις παράνομους πωλητές στη λαϊκή αγορά

Στα πλαίσια της προσπάθειας για την πάταξη του παράνομου υπαίθριου εμπορίου, υπάλληλοι του Τμήματος Εμπορίου της Διεύθυνσης Ανάπτυξης Περιφερειακών Ενοτήτων Μαγνησίας και Σποράδων, συνεπικουρούμενοι από την Ελληνική Αστυνομία και πιο συγκεκριμένα από το Αστυνομικό Τμήμα Νέας Ιωνίας, πραγματοποίησαν σήμερα 21/8/14 σχετικούς ελέγχους στις Λαϊκές Αγορές οπωρολαχανικών και ετοίμων ενδυμάτων – υποδημάτων της Δημοτικής Ενότητας Ν. Ιωνίας του Δήμου Βόλου, αλλά και στην ευρύτερη περιοχή περιμετρικά των εν λόγω Λαϊκών Αγορών.

Κατά τη διάρκεια των ελέγχων αυτών και σε τρεις περιπτώσεις, διαπιστώθηκε η δραστηριοποίηση παράνομων πωλητών, οι οποίοι κατείχαν και πωλούσαν διάφορα μικροαντικείμενα, έτοιμα ενδύματα και υποδήματα. Σε βάρος των παραβατών επιβλήθηκε το προβλεπόμενο από την κείμενη Νομοθεσία πρόστιμο των 5.000 € στον καθένα (συνολικώς επιβληθέντα πρόστιμα 15.000 €), για έλλειψη άδειας.

Έλεγχοι για ζύγιση του ψωμιού
Επίσης, στα πλαίσια εφαρμογής της αριθμ. Α2-718 «Κωδικοποίηση Κανόνων Διακίνησης και Εμπορίας Προϊόντων και Παροχής Υπηρεσιών (Κανόνες ΔΙ.Ε.Π.Π.Υ.)» απόφασης του Υφυπουργού Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας, υπάλληλοι της ανωτέρω Υπηρεσίας πραγματοποίησαν σήμερα ελέγχους σε αρτοποιεία του Βόλου και της Νέας Ιωνίας με σκοπό την σύσταση για την εφαρμογή των νέων διατάξεων σχετικά με την υποχρεωτική ζύγιση κατά την πώληση του άρτου και των αρτοπαρασκευασμάτων ενώπιον του καταναλωτή. Οι επισκέψεις για ενημέρωση – σύσταση θα συνεχιστούν, με την αρμόδια Υπηρεσία να προβαίνει και σε επανέλεγχο και σε περίπτωση που διαπιστωθεί μη συμμόρφωση, θα επιβληθούν στους παραβάτες οι νόμιμες κυρώσεις.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.