Πρόταση ΛΑΣ για απόφαση επαναπρόσληψης των εργαζομένων στον ΔΟΕΠΑΠ – ΔΗΠΕΘΕ

Η Λαϊκή Συσπείρωση Βόλου καλεί το Δημοτικό Συμβούλιο Βόλου να πάρει πολιτική απόφαση όχι μόνο να μείνουν στη δουλειά οι επτά εργαζόμενοι του ΔΟΕΠΑΠ – ΔΗΠΕΘΕ, που σύμφωνα με την έκθεση «γκιλοτίνα» του Σώματος Επιθεωρητών – Ελεγκτών Δημόσιας Διοίκησης προτείνει την απόλυση των εργαζομένων, καταδικάζοντάς τους στην ανεργία και στην ανέχεια, αλλά και για την επαναπρόσληψη των υπολοίπων που απολύθηκαν.

Σύμφωνα με τη ΛΑΣ η πρόταση των «Δρόμων Συνεργασίας» του ΣΥΡΙΖΑ για ψήφισμα από το Δ.Σ. Βόλου και η συμφωνία του δημάρχου Βόλου, καθώς επίσης και των άλλων δημοτικών παρατάξεων, είναι ενέργεια αποφυγής πολιτικών ευθυνών. «Τέτοιες ενέργειες δεν μπορούν να εξωραΐσουν την πολιτική τους και τη στήριξη της στρατηγικής της Ε.Ε. για απολύσεις, ελαστικές σχέσεις εργασίας, μείωση μισθών των εργαζομένων και εμπορευματοποίηση των υπηρεσιών του Δήμου, τη λειτουργία τους με ΚΟΙΝΣΕΠ και ανταποδοτικότητα», επισημαίνει η παράταξη.

Καταλήγοντας τονίζει ότι αποτελεί δικαίωμα για τους εργαζόμενους η μόνιμη και σταθερή δουλειά με δικαιώματα και δηλώνει ότι απαιτεί δημόσιες – δημοτικές υπηρεσίες που θα καλύπτουν όλες τις σύγχρονές ανάγκες της λαϊκής οικογένειας, ενώ διεκδικεί την κάλυψη όλων των υπηρεσιών του Δήμου με μόνιμο προσωπικό, καμία ιδιωτικοποίηση – εμπορευματοποίηση ή παραχώρηση υπηρεσιών με ΣΔΙΤ και καμία απόλυση.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.