Πρώην Πολυκλαδικό: Ανθρώπινη αλυσίδα μαθητών κατά του Ρατσισμού

Ο ρατσισμός καταπολεμείται με τη γνώση και την παιδεία. Γι’ αυτό, με αφορμή τον χαρακτηρισμό της 21ης Μαρτίου ως Παγκόσμια Ημέρα για την εξάλειψη του ρατσισμού και των φυλετικών διακρίσεων, σήμερα 23 Μαρτίου 2015, πραγματοποιήθηκε αντιρατσιστική δράση στο συγκρότημα του τέως Πολυκλαδικού.

Πάνω από 800 μαθητές και 150 καθηγητές και από τέσσερα συστεγαζόμενα Σχολεία, το ΤΕΕ Ειδικής Αγωγής, το 2ο Επαγγελματικό Λύκειο Νέας Ιωνίας, το 2ο Γενικό Λύκειο Νέας Ιωνίας και το 1ο Εργαστηριακό Κέντρο Βόλου, διατράνωσαν την αντίθεσή τους στο ρατσισμό, αγκαλιάζοντας το διαφορετικό με κεντρικό σύνθημα της δράσης «όλοι διαφορετικοί-όλοι ίσοι».

Μαθητές και καθηγητές φώναξαν συνθήματα και πραγματοποίησαν βιωματικές δράσεις. Αναρτήθηκαν πανό με συνθήματα, ενώ έγινε και face painting σε μαθητές με συνθήματα υπέρ της ισότητας και του σεβασμού της διαφορετικότητας, κατά της βίας και του ρατσι-σμού.

Κορυφαία στιγμή της εκδήλωσης ήταν η δημιουργία μίας ανθρώπινης αλυσίδας γύρω από το συγκρότημα, στο οποίο συστεγάζονται τα Σχολεία. Μαθητές και καθηγητές πιάστηκαν χέρι-χέρι στέλνοντας το μήνυμα ότι τα σχολεία έχουν ήδη οργανώσει την άμυνά τους ενάντια σε κάθε διάκριση, ενάντια στη βιαιότητα, ενάντια σε ότι χωρίζει τους ανθρώ-πους.

Σημειώνεται ότι το εγχείρημα δε θα είχε επιτυχία αν η απόπειρα να πραγματοποιηθεί γίνονταν από ένα και μόνο σχολείο λόγω του τεράστιου μήκους της περιμέτρου του συγκροτήματος. Το εγχείρημα επιτεύχθηκε με τη συνεργασία όλων των σχολείων, αναδεικνύοντας έτσι την ομοψυχία και τη διάθεσή όλων για κοινή δράση μαθητών και καθηγητών ενάντια σε ότι επιβουλεύεται τους δημοκρατικούς θεσμούς στο σχολείο.

Η οργάνωση της εκδήλωσης πραγματοποιήθηκε από τους εκπαιδευτικούς, Χαριτίνη Χαντζή, Κατερίνα Κολοκοτρώνη, Μαργαρίτα Παπαϊωάννου, Θεολογίδου Παναγιώτα και Μιχάλη Μύρικνα. Το face painting πραγματοποιήθηκε από εκπαιδευτικούς και σπουδαστές του τμήματος αισθητικής της ΣΕΚ ΟΑΕΔ υπό την επίβλεψη της εκπαιδευτικού Άννας Λαζαρίδου. Την οπτικοακουστική κάλυψη της εκδήλωσης επιμελήθηκαν οι μαθητές του Τομέα Ηλεκτρονικής του 2ου ΕΠΑΛ Νέας Ιωνίας υπό την επίβλεψη των εκπαιδευτικών Αντώνη Ανδριανίδη και Κώστα Αμυγδαλίτση.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.