Την ερχόμενη Κυριακή 12 Ιουλίου, για πρώτη φορά θα εορταστεί πανηγυρικά η οσιακή μνήμη τού λαοφιλούς Γέροντος Παϊσίου του Αγιορείτου. Στην πόλη μας η μνήμη του οσίου Γέροντος θα τιμηθεί στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Αγίου Νικολάου Βόλου.
Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, «συγκεκριμένα, το Σάββατο 11/7, στις 6.00 μ.μ., θα τελεστεί Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός, με Αρτοκλασία και θείο κήρυγμα από τον Ιεροκήρυκα της Ιεράς μας ΜητροπόλεωςΑρχιμ. Επιφάνιο Οικονόμου. Την Κυριακή θα τελεσθεί η πανηγυρική Θεία Λειτουργία με αρτοκλασία και θείο κήρυγμα, από τον προϊστάμενο του Καθεδρικού Ναού Πρωτ. Χαρίλαο Παπαγεωργίου. Το πανηγυρικό αυτό διήμερο θα ολοκληρωθεί στις 6.30 μ.μ. της Κυριακής, με Εσπερινό και Παράκληση στον Όσιο Παῒσιο. Στη διάρκεια των ιερών ακολουθιών θα τεθούν σε προσκύνηση προσωπικά αντικείμενα –κειμήλια του Αγίου.
Καλούνται οι φιλάγιοι και φιλέορτοι πιστοί να τιμήσουν τη μνήμη του Οσίου Γέροντος Παϊσίου, του Αγίου πού ενισχύει τον πονεμένο λαό με τις διδαχές και τις ευχές του στις δύσκολες ημέρες που διέρχεται.
Πρώτος εορτασμός στο Βόλο του Οσίου Παϊσίου
Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.
Γίνετε μέλος στο κανάλι Magnesianews στο Messenger για όλες τις τελευταίες ειδήσεις.































