Σε χρόνο dt «εξαφανίστηκαν» πάνω από 5 τ. ψάρια και οπωρολαχανικά!

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ
Λιγότερος ο κόσμος έπεσε στα αυτοκίνητα παραγωγών και πωλητών λαϊκών αγορών

Κάτι περισσότερο από πέντε λεπτά χρειάστηκαν για να «εξαφανιστούν» περίπου 5 τόνοι ψάρια και οπωρολαχανικά, που διένειμαν δωρεάν σήμερα το πρωί παραγωγοί και πωλητές των λαϊκών αγορών, στους πολίτες που αντιμετωπίζουν πρόβλημα επιβίωσης, στο πλαίσιο κινητοποίησης και διαμαρτυρίας με αιχμή του δόρατος το φορολογικό και το ασφαλιστικό.
Αν και ο κόσμος ήταν εμφανώς λιγότερος από προηγούμενες διανομές τροφίμων, αυτό δεν ήταν εμπόδιο για να πέσει πάνω στα αυτοκίνητα των επαγγελματιών των λαϊκών αγορών και τα προϊόντα που είχαν προς διανομή, να εξαφανιστούν.
Νωρίτερα οι παραγωγοί με 60 οχήματα, σε μηχανοκίνητη πορεία μετέβησαν στην Περιφερειακή Ενότητα Μαγνησίας – Β. Σποράδων και επέδωσαν ψήφισμα διαμαρτυρίας στον περιφερειακό σύμβουλο Βασ. Χατζόπουλο και στη συνέχεια μετέβησαν στο χώρο διανομής (στην πύλη του Τελωνείου) όπου δεκάδες πολίτες ανέμεναν να εφοδιαστούν δωρεάν προϊόντα (4.5 τόνοι λαχανικά και 750 κιλά ψάρια), τα οποία εξαντλήθηκαν εν ριπή οφθαλμού.

Το ψήφισμα
Στο ψήφισμα οι παραγωγοί λαϊκών αγορών τονίζουν ότι όλοι οι παραγωγοί και οι πωλητές, προασπιζόμενοι τις κοινές μας θέσεις στο νέο νόμο και το μέλλον μας για τις Λαϊκές Αγορές, να πούμε ένα μεγάλο ΟΧΙ στο φορολογικό, στο ασφαλιστικό και στην προκαταβολή φόρου. Αν εφαρμοστούν αυτά τα μέτρα ο αγροτικός κόσμος τελειώνει, πλέον θα υπάρχουν οι τσιφλικάδες και οι κολίγοι κι αυτό που δεν κατάφεραν τα πολυκαταστήματα όλα αυτά τα χρόνια, πολεμώντας τις Λαϊκές Αγορές , θα τα καταφέρει η σημερινή κυβέρνηση. Γι’ αυτό πρέπει να αντισταθούμε , πρέπει να παλέψουμε για την επιβίωσή μας και δεν έχουμε σκοπό να παραχωρήσουμε τα χωράφια μας , τα σπίτια μας, τις περιουσίες μας σε κανέναν . Ο αγώνας για την επιβίωσή μας τώρα αρχίζει.

Οι παραγωγοί, μικροπωλητές λαϊκών αγορών ζητούν:

-Ενιαίο νομικό πλαίσιο για τις λαϊκές

-Να παραμείνουν ως έχουν οι εισφορές ΟΓΑ

-Μείωση κόστους παραγωγής ( με την αύξηση του ΦΠΑ που επέβαλε η κυβέρνηση από 1-7-15 από 13% σε 23% στα φυτοφάρμακα , λιπάσματα και στα λοιπά εφόδια είχε ως συνέπεια οι εταιρείες να αυξήσουν τις τελικές τιμές τους κατά 25%)

-Στα έξοδα να υπολογίζεται η οικογενειακή εργασία στο χωράφι

-Πάταξη της γραφειοκρατίας στην έκδοση και θεώρηση των αδειών

-Να μην αυξηθεί ο φορολογικός συντελεστής από 13% σε 26% για τους παραγωγούς και να μειωθεί για τους μικροπωλητές στο 13% από το 29% που είναι σήμερα.

-Να μην αυξηθεί η προκαταβολή φόρου στο 100%

-Αφορολόγητο τουλάχιστον 12.00 ευρώ και για παραγωγούς και για μικροπωλητές

-Να χρεώνονται οι εισφορές στον ΟΑΕΕ μόνο για τη σύνταξη , γιατί ούτως ή άλλως ιατροφαρμακευτική περίθαλψη δεν είχαμε

Στη θεώρηση των αδειών των παραγωγών να μην είναι προαπαιτούμενο η ασφαλιστική και η φορολογική ενημερότητα».

Το ψήφισμα των παραγωγών –μικροπωλητών των λαϊκών αγορών καταλήγει: «Ευελπιστούμε ότι θέλουν να υπάρχουν αγρότες που να συνεχίσουν να παράγουν φρέσκα, υγιεινά και φθηνά οπωροκηπευτικά και να δώσετε κίνητρα να αυξήσουν τις παραγωγές τους , να είμαστε αυτάρκεις και να σταματήσουν οι εισαγωγές , έτσι ώστε οι Έλληνες να μην τρώνε οπωροκηπευτικά από γειτονικές χώρες (Τουρκία, Σκόπια), αμφιβόλου ποιότητας και επιβαρυμένα με φυτοφάρμακα που στην Ευρωπαϊκή Ένωση είναι απαγορευμένα».

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.
Γίνετε μέλος στο κανάλι Magnesianews στο Messenger για όλες τις τελευταίες ειδήσεις.