«Σκυλομαχίες» χωρίς… συμπέρασμα

Δεν ξεκαθαρίζεται εάν το «οικόπεδο αδεσπότων», θα είναι νόμιμο και θα πληροί τις προϋποθέσεις

Έντονη ήταν στη διάρκεια της σημερινής ημέρας, στον απόηχο του δημοτικού συμβουλίου Βόλου, η συζήτηση για τη περισυλλογή των αδέσποτων από την πόλη, με το συμπέρασμα ωστόσο, να μην είναι ξεκάθαρο και συγκεκριμένο. Σημαντικό σημείο, αποτελεί η ερμηνεία του νόμου, η οποία είναι διαφορετική από πρόσωπο σε πρόσωπο, ιδιαίτερα αναφορικά με το «φυσικό περιβάλλον».

Όπως ανέφερε σήμερα μιλώντας στο «Ράδιο-Ένα», ο αντιδήμαρχος Βόλου Τ. Μπατζιάκας, «αυτό που βρήκα εγώ στο Καταφύγιο των ζώων είναι μια διοικητική υπάλληλος και κανέναν άλλο ως προσωπικό. Μέχρι τώρα η απελθούσα δημοτική αρχή έκανε απευθείας αναθέσεις. Εμείς κάναμε έναν διαγωνισμό. Αυτός που θα είναι ο ανάδοχος θα περισυλλέγει τα αδέσποτα τόσο για το δημοτικό κυνοκομείο, όσο και το ιδιωτικό εάν διαθέτει’. Ο κ. Μπατζιάκας ανέφερε ότι ο διαγωνισμός αφορά την περισυλλογή και όχι τη λειτουργία του δημοτικού Κυνοκομείου, τονίζοντας ότι «έστω και εάν χρειαστεί να σπάσουμε αυγά» (σημ. εννοώντας τη μη πιστή εφαρμογή του νόμου), «θα το λειτουργήσουμε και θα κάνουμε σκέπαστρα, ποτίστρες, ταΐστρες». Ο κ. Μπατζιάκας διευκρίνισε ότι «ο νόμος λέει, ότι αδέσποτα που είναι στα προαύλια στο λιμάνι στα σχολεία στους αρχαιολογικούς χώρους , στους Ιερούς Ναούς, δεν ξαναγυρίζουν στο σημείο».

Σε δηλώσεις της στο «Ράδιο-Ένα», η Αντιπεριφερειάρχης Μαγνησίας Δωροθέα Κολυνδρίνη, υποστήριξε ότι το νομικό πλαίσιο , λέει ότι οι δήμοι έχουν την αρμοδιότητα της περισυλλογής και στη συνέχεια τα ζώα , πρέπει να αφεθούν ελεύθερα στο φυσικό τους περιβάλλον. Η περιφέρεια έχει αρμοδιότητα να ελέγχει μέσω της Κτηνιατρικής εάν τηρούνται οι προϋποθέσεις, η νομιμότητα στο καταφύγιο, μέχρι να αφεθούν στο φυσικό περιβάλλον». Θα πρέπει να βρεθεί το απαραίτητο νομικό πλαίσιο για οτιδήποτε νέο δημιουργηθεί, διευκρίνισε η κα Κολυνδρίνη, ενώ η Κτηνιατρική δεν είναι υπεύθυνη να ελέγξει το χώρο που θα γίνει αλλά μόνο το καταφύγιο.

«Εξόφληση γραμματίων»
Για εξόφληση προεκλογικών γραμματίων έκανε λόγο ο σύμβουλος της ελάσσονας μειοψηφίας Απόστολος Παπατόλιας. Όπως τόνισε ο άνθρωπος που θα κάνει την περισυλλογή, είναι ιδιώτης που στήριξε τον κ. Μπέο προεκλογικά και περιμένει να πάρει το αντάλλαγμά του, απαξιώνοντας τη δομή του Καταφυγίου των Γλαφυρών». Σημείωσε παράλληλα, ότι δεν επιτρέπει σήμερα η νομοθεσία τη λειτουργία Κυνοκομείου αλλά Καταφυγίου.

Σε δηλώσεις του επίσης στο Ράδιο Ένα, ο πρώην δημοτικός σύμβουλος κ. Θωμάς Κλημόπουλος, τόνισε ότι «ο νόμος λέει ότι πρέπει να πληροί συγκεκριμένες προϋποθέσεις όσον αφορά στην αρμονική συμβίωση, αλλά και στην προστασία Μην κάνουμε εύκολα κρίσεις. Ο νόμος δεν έγινε τυχαία . Πρέπει οι αρμόδιοι να έρθουν σε επαφή με ανθρώπους που ασχολούνται με το πρόβλημα και η λύση είναι ένας χώρος που θα περνούν, να στειρώνονται ίσως και να επιστρέφουν σε οικογένειες. Να κρατούνται μόνο τα ζώα, ελάχιστα αυτά, που είναι επιθετικά».

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.