Σταδιακά η παραλαβή και τοποθέτηση των μπλε κάδων ανακύκλωσης

Τον Απρίλιο θα αναπτυχθούν οι κώδωνες ανακύκλωσης γυαλιού

Ξεκίνησε από την περασμένη εβδομάδα και θα ολοκληρωθεί την επόμενη, η παραλαβή και ανάπτυξη στις Δημοτικές Ενότητες από την Υπηρεσία Καθαριότητας των μπλε κάδων ανακύκλωσης που χορηγεί η Ελληνική Εταιρεία Αξιοποίησης Ανακύκλωσης Α.Ε., στο Δήμο Βόλου, στο πλαίσιο της νέας σύμβασης ανακύκλωσης αποβλήτων και το συμφωνητικό συνεργασίας για την ανάπτυξη συστήματος συλλογής γυάλινων συσκευασιών.

Σύμφωνα με την αντιδήμαρχο Καθαριότητας Βιολέτα Καντόλα, ήδη παραλήφθηκαν οι 100 κάδοι ανακύκλωσης που τοποθετήθηκαν στις Δημοτικές Ενότητες, την ερχόμενη εβδομάδα θα παραληφθούν άλλοι 100 και την τελευταία εβδομάδα του Μαρτίου οι τελευταίοι 200, που θα καλύψουν ελλείψεις και ανάγκες που υπάρχουν σε όλη την έκταση του Δήμου Βόλου.

Χωροθετούνται οι κώδωνες
Στο μεταξύ, η υπηρεσία Καθαριότητας, μετά από συνεννόηση με τους καταστηματάρχες, σχεδιάζει τη χωροθέτηση των σημείων, όπου θα τοποθετηθούν οι πρώτοι μπλε κώδωνες συλλογής γυάλινων μπουκαλιών και συσκευασιών.

Η τοποθέτηση των κάδων ανακύκλωσης γυαλιού, τόνισε η κα Καντόλα, αναμένεται θα γίνει εντός του Απριλίου, σε όλες τις Δημοτικές Ενότητες και, ανάλογα με το ενδιαφέρον που θα υπάρξει, θα υπάρχει δυνατότητα επέκτασης του δικτύου.
Ήδη, ανέφερε η αντιδήμαρχος, υπάρχει μεγάλο ενδιαφέρον, κυρίως δημοτών, που επικοινωνούν καθημερινά με την Υπηρεσία Καθαριότητας και ζητούν να πληροφορηθούν πότε θα μπορούν να ανακυκλώνουν γυαλί.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.