Στα … τελειώματα οι εργασίες του νέου αστυνομικού μεγάρου

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ
Προθεσμία μέχρι τις 20 Φεβρουαρίου ζήτησε και πήρε ο εργολάβος

Στα τελειώματα βρίσκονται οι εργασίες του αστυνομικού μεγάρου Μαγνησίας, στην περιοχή Αλιβερίου Ν. Ιωνίας, που ήδη έπρεπε να παραδοθεί στο τέλος Δεκεμβρίου, αλλά ο ανάδοχος ζήτησε και έλαβε προθεσμία μέχρι τις 20 Φεβρουαρίου, κυρίως για λόγους που δεν οφείλονται στον ίδιο, όπως η σύνδεση του ηλεκτρικού ρεύματος, που δεν έγινε ακόμη. Με την παράδοση του αστυνομικού μεγάρου – που πιθανολογείται να γίνει μέχρι τον Απρίλιο – αναμένεται να αποσυμφορηθεί το κέντρο του Βόλου, καθώς θα γίνει μετακόμιση των υπηρεσιών της Αστυνομικής Διεύθυνσης Μαγνησίας στο νέο υπερσύγχρονο κτίριο, που πληροί όλους τους κανόνες ασφαλείας.

Οι εργασίες για την ανέγερση του νέου αστυνομικού μεγάρου ξεκίνησαν τον Φεβρουάριο του 2013 και σήμερα, σχεδόν ολοκληρώθηκαν, από πλευράς του εργολάβου και απομένει η σύνδεση με το ρεύμα, ώστε να γίνουν οι απαραίτητες δοκιμές, για να παραδοθεί το έργο, χωρίς ελλείψεις και προβλήματα.

Το νέο Αστυνομικό μέγαρο είναι έκτασης 3.500 τ.μ. και περιλαμβάνει γραφειακούς χώρους σε τρεις ορόφους και 1.500 μ2 υπόγειο, στο οποίο θα υπάρχουν γκαράζ μηχανολογικοί, αποθηκευτικοί χώροι κλπ. Πρόκειται για ένα υπερσύγχρονο κτίριο, που διαθέτει αίθουσα συσκέψεων, γυμναστήριο, σκοπευτήριο και κυλικείο, ενώ από πλευράς της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Μαγνησίας, έχει υποβληθεί αίτημα για τη λειτουργία εστιατορίου που θα εξυπηρετεί τις ανάγκες των ανύπαντρων αστυνομικών.

Το οικόπεδο είναι έκτασης 3 στρεμμάτων και βρίσκεται στην περιοχή του Αλιβερίου, ενώ είχε γίνει ανταλλαγή του ακινήτου που στεγάζει σήμερα το Αστυνομικό Τμήμα Ν. Ιωνίας, με το οικόπεδο αυτό, για να ανεγερθεί το μέγαρο, το οποίο θα στεγάσει τις υπηρεσίες της Αστυνομικής Διεύθυνσης Μαγνησίας (που σήμερα βρίσκεται στο κέντρο του Βόλου, με ότι συνεπάγεται για τον κυκλοφοριακό φόρτο), το Αστυνομικό τμήμα Ν. Ιωνίας και την Τουριστική Αστυνομία.

Αφού ολοκληρωθούν οι απαραίτητες δοκιμές από τον ανάδοχο, αναμένεται να έρθουν στο Βόλο επιτροπή του ΟΣΚ και μηχανικός της Αστυνομίας για να το παραλάβουν και, αφού δώσουν το «πράσινο φως», αναμένεται να ξεκινήσει η μετακόμιση του εξοπλισμού από την Αστυνομική Διεύθυνση Μαγνησίας και τις άλλες υπηρεσίες που θα μεταφερθούν στο νέο κτίριο.

Για την ανέγερση του αστυνομικού μεγάρου είχαν εξασφαλιστεί εθνικοί πόροι, από κονδύλια του Οργανισμού Σχολικών Κτιρίων. Ο προϋπολογισμός του έργου είναι 11.320.000 €, το ποσό της σύμβασης είναι 5.875.031,35 € και ανάδοχος του έργου είναι η ΤΕΧΝΟΔΟΜΗ Α.Κ.Τ.Ε.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.
Γίνετε μέλος στο κανάλι Magnesianews στο Messenger για όλες τις τελευταίες ειδήσεις.