Στην ΙΜΑΣ αντιπροσωπεία των «Δρόμων Συνεργασίας»

Το περασμένο Σάββατο αντιπροσωπεία δημοτικών συμβούλων των «Δρόμων Συνεργασίας, Ανατροπής και Αλληλεγγύης» με τον επικεφαλής της παράταξης Μαργαρίτη Πατσιαντά, συναντήθηκε με αντιπροσωπεία των Δ.Σ των εργαζομένων στα εργαστάσια ΙΜΑΣ Α.Ε και ΣΥΡΜΑ Α.Ε. Η συνάντηση ορίστηκε μετά τις τελευταίες εξελίξεις στο συγκεκριμένο εργασιακό χώρο και τη μονομερή απόφαση της Διοίκησης για επιβολή του καθεστώτος της εκ περιτροπής εργασίας.

Στη συνάντηση έγινε ενημέρωση από πλευράς των εργαζομένων για την απόφαση της Διοίκησης και της ατεκμηρίωτης οικονομικά κίνησής της, για το αντεργατικό θεσμικό πλαίσιο που ισχύει σήμερα και τη καταστρατήγηση βασικών όρων της επιχειρησιακής υπογεγραμμένης και ισχύουσας σύμβασης εργασίας. Εκφράστηκαν φόβοι ότι αυτό είναι μόνον η αρχή στα πλαίσια του καθεστώτος ελαστικής εργασίας, των εργολαβικών εργαζομένων , των ατομικών συμβάσεων εργασίας, τη μείωσης των μισθών, με τελική κατάληξη την «αφγανοποίηση» των συνθηκών εργασίας στο όνομα της ανταγωνιστικής οικονομίας.

Από τη πλευρά της παράταξης τονίστηκε ιδιαίτερα η αλληλέγγυα στάση της στον αγώνα τους και ο σεβασμός των αποφάσεών τους στα πλαίσια της διακηρυγμένης αρχής, της αυτονομίας των μαζικών χώρων. Επισημάνθηκε ότι η κρίση είναι δομικό στοιχείο του συστήματος και ότι στην Ελλάδα βιώνουμε τ’ αποτελέσματά της έτσι όπως υλοποιήθηκαν από τα μνημόνια και τις πολιτικές που τα υπηρετούν.

Δηλώθηκε επίσης η αμέριστη συμπαράσταση στα δίκαια αιτήματά τους και ότι το πρόβλημά τους είναι πρόβλημα της πόλης.
«Οι 260 εργαζόμενοι και οι οικογένειές τους είναι κομμάτι της πόλης μας, ο κάθε ένας τους είναι ένας από εμάς και κατά συνέπεια υποχρεούμαστε σε συστράτευση με οδηγό τις αποφάσεις και τις διεκδικήσεις τους. Δεσμευτήκαμε να φέρουμε το θέμα στο Δημοτικό Συμβούλιο , με άξονα τη μεγαλύτερη δυνατή σύγκλιση και υποστήριξη και να υλοποιήσουμε μια από τις βασικές προεκλογικές μας δεσμεύσεις που ήταν κανείς μόνος του στην κρίση», καταλήγει η ανακοίνωση της παράταξης.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.