Στην Πανελλαδική απεργία στις 15 Ιουνίου οι καθαρίστριες της Μαγνησίας

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ

Μαζική Γενική συνέλευση του Σωματείου Καθαριστριών-Καθαριστών Νομού Μαγνησίας, πραγματοποιήθηκε την περασμένη Παρασκευή στο Εργατικό Κέντρο Βόλου. Τη συνέλευση απασχόλησαν οι αντιλαϊκές εξελίξεις στον κλάδο της καθαριότητας σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα αλλά και την προετοιμασία αγωνιστικών κινητοποιήσεων μπροστά στην επίθεση που έχει εξαπολύσει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ σε ότι δικαίωμα είχε μείνει όρθιο στον κλάδο.

Όπως αναφέρεται σε δελτίο Τύπου, στη συνέλευση παρευρέθηκε ο Γιάννης Κομνηνός, στέλεχος της Πανελλαδικής Γραμματείας του ΠΑΜΕ, ο οποίος ενημέρωσε τις εργαζόμενες για τις εξελίξεις στον κλάδο. «Κοινή διαπίστωση όλων ήταν η κοροϊδία τόσο της σημερινής όσο και όλων των προηγούμενων κυβερνήσεων, που δημιούργησαν το αίσχος των προσωρινά απασχολούμενων και ελάχιστα αμειβόμενων καθαριστριών στα δημόσια σχολεία αλλά και την άθλια κατάσταση με τις συναδέλφισσες στο Πανεπιστήμιο και στα εργολαβικά συνεργεία, που συνεχίζουν και αυτές να παραμένουν σε καθεστώς ομηρίας, εκβιασμών, ψεύτικων υποσχέσεων και άθλιων συνθηκών εργασίας», τονίζει το Σωματείο.

Οι καθαρίστριες θα συμμετάσχουν στην Πανελλαδική απεργία του κλάδου στις 15 Ιούνη και στη συγκέντρωση που θα γίνει στις 12 το μεσημέρι στην Ομόνοια, ενώ λήφθηκε απόφαση συμμετοχής στην Λαϊκή Κινητοποίηση στις 11 Ιούνη στις 7 μμ στην Πλατεία Πανεπιστημίου, που διοργανώνουν σωματεία και επιτροπές αγώνα του ΠΑΜΕ, για να ματαιώσουν την νέα αντιλαϊκή συμφωνία.

Το Σωματείο δηλώνει ότι διεκδικεί μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων χωρίς όρους και προϋποθέσεις, χωρίς κριτήρια αιθουσών, με πλήρη και σταθερή εργασία, και πλήρη μισθολογικά και ασφαλιστικά δικαιώματα, ανανέωση όλων των συμβάσεων για όλη τη χρονιά, καμία απόλυση εργαζομένου, κατάργηση της μερικής απασχόλησης. Επίσης τονίζουν να μην μπει κανένας μεγαλοεργολάβος καθαρισμού ή συνεργείο μέσα στα σχολεία και σε κάθε δημόσιο κτήριο (νοσοκομεία, πανεπιστήμια, κ.ά.), να προσληφθούν όλοι οι εργαζόμενοι από το κράτος με πλήρη και σταθερή εργασία, όχι στην εντατικοποίηση της δουλειάς, μαζικές προσλήψεις καθαριστών/στριών για καθαρά σχολεία, επαναφορά των Βαρέων Ανθυγιεινών ενσήμων για όλους τους εργαζόμενους στον κλάδο και καμία σύμπραξη Δημόσιου και Ιδιωτικού τομέα.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.
Γίνετε μέλος στο κανάλι Magnesianews στο Messenger για όλες τις τελευταίες ειδήσεις.