Στη συνέλευση των συνταξιούχων ΙΚΑ τα προβλήματα

Στη γενική συνέλευση του Συλλόγου Συνταξιούχων ΙΚΑ, που έγινε σήμερα στο Εργατικό Κέντρο Βόλου, συζητήθηκαν τα προβλήματα που προκύπτουν από τα αντεργατικά, αντιλαϊκά και αντισυνταξιουχικά μέτρα που πάρθηκαν σε βάρος τους από τις τελευταίες κυβερνήσεις.

Όπως αναφέρεται σε δελτίο Τύπου, από τη Διοίκηση, έγινε Διοικητικός και οικονομικός απολογισμός του 2015 και στην εισήγηση συγκεκριμένα επισημάνθηκαν τα σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι συνταξιούχοι και όλη ελληνική κοινωνία.

Όπως τονίστηκε επιβεβαιώνονται οι εκτιμήσεις του Συλλόγου μας για τις εξελίξεις, καθώς τα αντεργατικά, αντιλαϊκά, αντισυνταξιουχικά μέτρα που πάρθηκαν σε βάρος τους από όλες τις κυβερνήσεις, η υιοθέτησή τους από την σημερινή, καθώς αυτά που έρχονται επιβεβαιώνουν ότι η επίθεση που τσακίζει τη ζωή τους και γυρίζει δεκαετίες πίσω δεν έχει τελειωμό.

Όπως αναφέρθηκε ο αριθμός των ανήμπορων οικονομικά να ανταποκριθούν στις στοιχειώδεις ανάγκες τους, αυξάνεται καθημερινά, εκατομμύρια εργαζόμενοι και συνταξιούχοι, καλούνται να ζήσουν σε συνθήκες, ανεργίας, απόλυτης ή σχετικής φτώχειας, εξαθλίωσης, που δεν μπορούν να πληρώσουν ενοίκιο, εφορία, ΔΕΗ, τηλέφωνα, νερό, κοινόχρηστα, θέρμανση, φάρμακα.

«Ιδιαίτερη ζοφερή είναι η κατάσταση για τα νέα παιδιά που δεν έχουν δουλειά, ασφάλιση, υγεία, δεν μπορούν να κάνουν οικογένειες. Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, αφού ήρθε στην κυβερνητική εξουσία με την υπόσχεση ότι θα σκίσει τα μνημόνια, μας φόρτωσε ένα τρίτο μνημόνιο και αποδείχθηκε ότι εξυπηρετεί το σύστημα όσο κανένας άλλος», ανέφεραν οι συνταξιούχοι.

Τέλος, έγινε αναφορά στο προσχέδιο νόμου για το ασφαλιστικό με νέες περικοπές συντάξεων και ΕΚΑΣ, με αύξηση ορίων ηλικίας για συνταξιοδότηση στους πάντες στα 67 χρόνια, στα 62 με 12.000 ένσημα για τα ΒΑΕ και επισημάνθηκε ότι όλες οι κυβερνήσεις και τα κόμματα που τις αποτελούν και υπηρετούν τον μονόδρομο της Ε.Ε και του κεφαλαίου, παρά τα προεκλογικά συνθήματα και υποσχέσεις, ακολουθούν τον ίδιο δρόμο, τα ίδια εκβιαστικά διλήμματα και την φοβία απέναντι στους εργαζόμενους και τον λαό προκειμένου να υλοποιήσουν τις πιο βάρβαρες πολιτικές.

Ακόμη, εγκρίθηκε από το σώμα ομοφώνα, το ψήφισμα της απολογιστικής ετήσιας συνέλευσης, ο διοικητικός και οικονομικός απολογισμός του 2015, ο προϋπολογισμός του 2016 και το πρόγραμμα δράσης του συλλόγου (μαζική και οργανωμένη συμμετοχή στη 48ωρη γενική πανελλαδική απεργία).
Η γενική συνέλευση των συνταξιούχων ενέκρινε ψήφισμα με το οποίο ζητείται απόσυρση του φορολογικού , κάλεσμα συνέχισης του αγώνα επιστροφή των αποθεματικών των ταμείων και να δυναμώσει η συμμαχία εργαζομένων, αυτοαπασχολούμενων, φτωχομεσαίας αγροτιάς, γυναικών και νεολαίας, ώστε εργαζόμενοι και συνταξιούχοι να ζήσουν τη ζωή που τους αξίζει.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.