Στον εισαγγελέα ο Εξωραϊστικός Σύλλογος Ν. Παγασών για τα «δόντια»

Με αφορμή το νέο τροχαίο ατύχημα που έγινε την Κυριακή

Παράσταση στον εισαγγελέα, με μηνύσεις κατά των υπεύθυνων που είναι η Αρχαιολογία και η Περιφέρεια Θεσσαλίας, σκοπεύει να κάνει την Τετάρτη η Διοίκηση του Εξωραϊστικού Συλλόγου Νέων Παγασών, με αφορμή το νέο τροχαίο ατύχημα που έγινε νωρίς το πρωί της Κυριακής, στο ύψος των πεσών, με μετωπική σύγκρουση δύο αυτοκινήτων και τραυματισμό στο κεφάλι ενός 25χρονου από το Βόλο.
Οι τοπικοί φορείς πρέπει να στραφούν για τη λύση του προβλήματος – που είναι η μετακίνηση των πεσών – στην ηγεσία του υπουργείου Πολιτισμού, για να βρουν λύση, καθώς η διευθύντρια της ΙΓ’ Εφορίας Προϊστορικών και Κλασσικών Αρχαιοτήτων, σε επικοινωνία που είχε με την αντιπεριφερειάρχη Μαγνησίας Δωροθέα Κολυνδρίνη, εμφανίστηκε αντίθετη στην προοπτική να «ματώσει» το αρχαιολογικό μνημείο…

Μιλώντας στο «Ράδιο Ένα 102,5» ο πρόεδρος του Εξωραϊστικού Συλλόγου Ν. Παγασών Κώστας Βιδανόπουλος αναφέρθηκε στυο πάγιο αίτημα του Συλλόγου και των κατοίκων της περιοχής, που είναι η μετακίνηση των πεσών, για να σταματήσουν να γίνονται τροχαία ατυχήματα.
Ο κ. Βιδανόπουλος θύμισε ότι το 1992 η τότε υπουργός Πολιτισμού Άννα Ψαρούδα – Μπενάκη έστειλε έγγραφο προς όλους τους φορείς για να γίνει μετατόπιση του ενός πεσού, αλλά δυστυχώς οι πολιτικοί μας ήταν μόνο λόγια και βλέπουμε στο σημείο μόνο ατυχήματα.
«Ήδη μετράμε 10 ατυχήματα, από τα οποία τα πέντε είναι θανατηφόρα και στα τρία τα θύματα είναι σε αναπηρική καρέκλα. Ο Σύλλογος έκανε όλες τις εκκλήσεις και στις 4 Μαΐου του 2009, όταν ήταν υπουργός Πολιτισμού ο νυν πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, εγώ με τα χέρια μου του παρέδωσα το υπόμνημα για τους δύο πεσούς και απάντηση δεν πήρα ποτέ, ούτε μέσω των βουλευτών», ανέφερε.

Αφού αναφέρθηκε στα υπομνήματα που έστειλε από το 2011 μέχρι και σήμερα σε βουλευτές, Αρχαιολογία, Περιφερειακή Ενότητα και Δήμο Βόλου και ούτε καν απάντηση δεν έλαβε, ο κ. Βιδανόπουλος τόνισε ότι το Δ.Σ. του Συλλόγου, στις 6 Ιουνίου 2013 να καταθέσουμε το υπόμνημα στον αντιπεριφερειάρχη Γιώργο Καλτσογιάννη, για τα προβλήματα της περιοχής (δόντια και γέφυρα Αλυγαρόρεμα). Μάλιστα είχε γίνει σύσκεψη και αποφασίστηκε να μπουν προσωρινά τα ανακλαστικά στους πεσούς, για να μπορούν το βράδυ να βλέπουν οι οδηγοί και πράγματι έγινε δουλειά, επισήμανε.
Στη συνέχεια έγιναν οχλήσεις προς την Περιφέρεια, τον Δήμο και άλλους φορείς και το θέμα μπερδεύτηκε στις αρμοδιότητες μεταξύ υπηρεσιακών παραγόντων, καθώς ο Δήμος δεν έχει αρμοδιότητα για έργα στην εθνική οδό, σύμφωνα με ον πρόεδρο του Συλλόγου.

Παρέμβαση στην Εισαγγελία
Ο Κ. Βιδανόπουλος γνωστοποίησε ότι μεθαύριο Τετάρτη θα γίνει παρέμβαση για το θέμα στην Εισαγγελία και ο Σύλλογος θα υποβάλει μηνύσεις «διότι δεν μπορούμε να σκοτωνόμαστε καθημερινά και οι ανευθυνοϋπεύθυνοι να μην κάνουν κάτι», όπως τόνισε.
«Εμείς είμαστε αποφασισμένοι αν δεν γίνει κάτι άμεσα να κάνουμε συνέλευση και να πάρουμε την κατάσταση στα χέρια μας και να γκρεμίσουμε τους πεσούς», ήταν η δήλωση του κ. Βιδανόπουλου.
Καταλήγοντας ο πρόεδρος του Συλλόγου τόνισε ότι το 2011 πήγε στον δήμαρχο Βόλου και στους φορείς (Αρχαιολογία και Περιφέρεια) και πρότεινε να γίνει κινητοποίηση στη Γ.Γ. Πολιτισμού στην Αθήνα. Ο Πάνος Σκοτινιώτης συμφώνησε, ενώ οι άλλοι φορείς δεν απάντησαν καν, ανέφερε.

Αντίθετη η Αρχαιολογία
Στο πρόβλμα που δημιουργείται στην εθνική οδό με το θέμα των «δοντιών» αναφέρθηκε και η αντιπεριφερειάρης Μαγνησίας Δωροθέα Κολυνδρίνη, που τόνισε ότι, με το που την ενημέρωσε ο ΕξωραΪστικός Σύλλογος για το πρόβλημα, έστειλε στις 20 Ιουνίου 2014 έγγραφο στην Αρχαιολογία, αλλά δεν πήρε ποτέ έγγραφη απάντηση.
Σε τηλεφωνική επικοινωνία, η διευθύντρια με ενημέρωσε ότι δεν υπάρχει καμία πιθανότητα να μετακινηθεί ο πεσός, διότι θα «ματώσει» ένα αρχαιολογικό μνημείο που είναι συνέχεια των δοντιών που βρίσκονται δεξιά και εκατέρωθεν του δρόμου, ανέφερε η κα Κολυνδρίνη.

«Μάλιστα διαπληκτιστήκαμε διότι της είπα ότι σε σχέση με το αν θα «ματώσει» ένα αρχαιολογικό εύρημα, προέχει η ασφάλεια των πολιτών», ανέφερε η αντιπεριφερειάρχης.
Όταν η κα Κολυνδρίνη τη ρώτησε τι θα πρότεινε για το έγγραφο που της έστειλε, απάντησε ότι της είπε να γίνει μονοδρόμηση της εθνικής οδού και να γίνει «μπάι πας» της κυκλοφορίας προς την πλευρά Αλυκών – Πευκακίων «κάτι που είναι όχι απλά ανέφικτο, αλλά αδύνατο», ανέφερε η κα Κολινδρύνη.
Η αντιπεριφερειάρχης ζήτησε από την κα Ιντζεσίλογου να της απαντήσει εγγράφως, κάτι που δεν έγινε ποτέ, ενώ τόνισε ότι επανήλθε στο θέμα στις 6 Αυγούστου με δεύτερο έγγραφο και ζήτησα από την υπηρεσία να μου απαντήσει εγγράφως για το θέμα μετατόπισης των πεσών.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.