“Clopyright το Στρατηγικό σχέδιο του Δήμου Βόλου”

Καταγγέλει η επικεφαλής της ελάσσονος μειοψηφίας Νατάσσα Οικονόμου

Δεύτερο ημίχρονο της αντιπαράθεσης αυτή τη φορά από τον σύμβουλο της α’ ελάσσονος μειοψηφίας, με επίθεση κατά του δημάρχου Αχιλλέα Μπέου, με αφορμή το βούλευμα, κατά τη συζήτηση του επιχειρησιακού προγράμματος του Δήμου, που εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία με τη λευκή ψήφο της μείζονος μειοψηφίας (διαχώρισε τη θέση του ο Αλ. Δούρας που ψήφισε αρνητικά), τη θετική ψήφο της α’ ελάσσονος μειοψηφίας εκτός από το εδάφιο 8, τη θετική ψήφο της β’ ελάσσονος μειοψηφίας με τις παρατηρήσεις που κατατέθηκαν από τον κ. Μιτζικό και την αρνητική ψήφο της ΛΑΣ.

Οι μειοψηφίες κατέθεσαν τις απόψεις τους, ωστόσο τα πνεύματα οξύνθηκαν όταν το λόγο πήρε ο σύμβουλος της α’ ελάσσονος μειοψηφίας Απ. Παπατόλιας που διερωτήθηκε ποιος πολιτικός φορέας θα αναλάβει το συντονισμό του έργου.
Όπως είπε «ποιος πολιτικός φορέας θα αναλάβει το συντονισμό του έργου; Ο έκπτωτος δήμαρχος που θα παρακαλάει να μην μπει φυλακή; Ένας αχυράνθρωπος».

Σε εκείνο το σημείο σύμβουλοι της πλειοψηφίας τον αποδοκίμασαν, ενώ ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Γ. Μουλάς, τον αποκάλεσε απαράδεκτο. Ο κ. Παπατόλιας συνέχισε την τοποθέτησή του, με τον κ. Μουλά να του ζητά να μείνει στα θέματα της πόλης και να βάλει στην άκρη τα προσωπικά.

Ο κ. Παπατόλιας συνέχιζε να φωνάζει και να τονίζει απευθυνόμενος προς τον κ. Μουλά ότι δε θα του απαγορεύσει να μιλήσει. Καθ’ όλη τη διάρκεια σύμβουλοι της πλειοψηφίας ήταν όρθιοι και αποδοκίμαζαν τον κ. Παπατόλια και τον καλούσαν να φύγει για διακοπές και τον κ. Παπατόλια να δηλώνει ότι «άλλοι θα φύγουν για μόνιμες διακοπές».
Μάλιστα λεκτικό επεισόδιο σημειώθηκε και μεταξύ του κ. Παπατόλια και του ανεξάρτητου συμβούλου Νικ. Χαυτούρα, όταν ο δεύτερος ζήτησε από τον πρόεδρο να επιβάλλει την τάξη, με τον κ. Παπατόλια να τονίζει απευθυνόμενος προς τον κ. Χαυτούρα «Γιουσουφάκι του Μπέου εγώ δεν γίνομαι».

«Καμία πρόταση από τις παρατάξεις»
Ο δήμαρχος Βόλου ανέφερε ότι το επιχειρησιακό σχέδιο του Δήμου βρίσκεται στα χέρια των μειοψηφιών από το τέλος Μαΐου και παρά το γεγονός ότι ζητήθηκαν παρατηρήσεις και προτάσεις δεν έγινε καμία, ενώ κάλεσε τις παρατάξεις να σταματήσουν το σόου.

Οι μειοψηφίες
Ο εκπρόσωπος της μείζονος μειοψηφίας Κ. Γαργάλας χαρακτήρισε το στρατηγικό καλά συνταγμένο, όσον αφορά στα παρατιθέμενα στατιστικά στοιχεία από τις αρμόδιες υπηρεσίες, αλλά γενικόλογο και χωρίς ιεράρχηση προτεραιοτήτων και σαφήνεια δράσεων. Ως γενική εκτίμηση ανέφερε ότι είναι έντονος υπερτονισμός του τουρισμού χωρίς αναφορά στη σχέση Δήμου- Επενδύσεων – Ανταποδοτικότητας, ότι δεν γίνεται καμία αναφορά στις περιφερειακές ενότητες. Χαρακτήρισε αδιανόητη την επαναφορά δημιουργίας γηπέδου γκολφ με δεδομένη την αδυναμία κάλυψης των υδροδοτικών αναγκών της πόλης και έκανε λόγο για παντελή έλλειψη αναφοράς στην άμεση αντικατάσταση των επικίνδυνων σωλήνων ύδρευσης και ανυπαρξία προκήρυξης μελέτης συνολικής καταγραφής υδατικών αποθεμάτων και εξεύρεσης του βέλτιστου τρόπου για τη διαχείρισής τους και μελέτης αντιμετώπισης του κυκλοφοριακού.
Ο σύμβουλος της μειοψηφίας χαρακτήρισε απίστευτη την αναφορά διερεύνησης υπόγειας σήραγγας σύνδεσης Ν. Αγχιάλου- Αγριάς και υπέβαλε πρόταση αντικατάστασης των επικίνδυνων τμημάτων του δικτύου ύδρευσης με ουσιαστική ενίσχυση βασικών υποδομών του Δήμου και το Πεδίο του Άρεως χώρος πρασίνου με ήπιες κτηριακές παρεμβάσεις για τη δημιουργία ολοκληρωμένου χώρου επίσκεψης και αναψυχής.

Νατ. Οικονόμου: Clopyright από την προηγούμενη Δημοτική Αρχή το Στρατηγικό επιχειρησιακό σχέδιο

Η επικεφαλής της α’ ελάσσονος μειοψηφίας Νατάσσα Οικονόμου τόνισε ότι η παράταξη θα καταθέσει προτάσεις, ώστε αν μπορέσουν να συμπεριληφθούν και τόνισε ότι έγινε πολύ καλή δουλειά από τις υπηρεσίες αλλά άναρχα συγκεντρωμένες προτάσεις στην ανάλυση του οράματος, που είναι απαραίτητα για την αναπτυξιακή προοπτική της περιοχής. Όπως ανέφερε δεν υπάρχει σύνδεση έργων όπως η ηλεκτροκίνηση και η γραμμή με το αεροδρόμιο Ν. Αγχιάλου και η ανάπτυξη του λιμανιού, που είχε εγκρίνει το Δημοτικό Συμβούλιο.
«Να δείτε αν στέκει το ενυδρείο πολεοδομικά. Υπάρχουν ατελείς αυτοσχεδιασμοί και πρέπει να εξετάσουμε τις συνθήκες», ανέφερε και για την υποθαλάσσια σύνδεση ανέφερε ότι δεν υλοποιήθηκε στις καλές εποχές η ζεύξη του Μαλιακού.

«Έπρεπε να έχει γίνει αξιολόγηση του προηγούμενου στρατηγικού, να γίνει διάλογος και ο νέος σχεδιασμός», ανέφερε η Νατάσσα Οικονόμου, που χαρακτήρισε το επιχειρησιακό αποσπασματική υποκλοπή του σχεδιασμού της προηγούμενης Δημοτικής Αρχής.

Ο επικεφαλής της β’ ελάσσονος μειοψηφίας Μιχ. Μιτζικός, τόνισε ότι το ένα τρίτο των έργων να γίνουν θα χειροκροτήσει τη Δημοτική Αρχή και ανέφερε ότι πρώτη προτεραιότητα είναι το δίκτυο ύδρευσης και σαφές χρονοδιάγραμμα για την αντικατάσταση αμιαντοσωλήνων. Ακόμη ζήτησε αποχέτευση για να προστατευτεί η υγεία των κατοίκων και το περιβάλλον, επίσης με σαφές χρονοδιάγραμμα .
Ο Μιχ. Μιτζικός ζήτησε να προστατευτεί η γεωργία στη δύσκολη εποχή που ζούμε και τη δημιουργία μαρίνας που θα φέρει άμεσα έσοδα.

Τέλος, ο επικεφαλής της ΛΑΣ Απ. Νάνος κατηγόρησε τη Δημοτική Αρχή ότι κινείται όπως οι προηγούμενες στις πολιτικές της Ε.Ε. και έκανε λόγο για επενδύσεις χωρίς σχεδιασμό, με γνώμονα το κέρδος. Ο Απ. Νάνος ζήτησε να πληροφορηθεί τίνος ιδέα ήταν η υποθαλάσσια σύνδεση Ν. Αγχιάλου – Αγριάς και τόνισε ότι η έλλειψη από το κράτος θα οδηγήσει σε μεγαλύτερη επιδείνωση, καταλήγοντας ότι υπάρχει λύση οι δήμαρχοι να διεκδικούν πόρους.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.