Συμμετοχή στο Δ.Σ. της ΔΕΥΑΜΒ ζητά το ΤΕΕ Μαγνησίας

Συμμετοχή εκπροσώπου του στο νέο Διοικητικό Συμβούλιο της ΔΕΥΑΜΒ, ζητά το ΤΕΕ Μαγνησίας, με επιστολή του προς τον δήμαρχο Βόλου Αχιλλέα Μπέο, ώστε να βοηθήσει με την τεχνογνωσία και την επιστημονική κατάρτιση των εκπροσώπων του, στη σωστή λειτουργία της δημοτικής επιχείρησης.

Το ΤΕΕ τονίζει ότι σύμφωνα με το άρθρο 5 του καταστατικού της επιχείρησης «Η ΔΕΥΑΜΒ διοικείται από Διοικητικό Συμβούλιο του οποίου τα μέλη, ο πρόεδρος και αντιπρόεδρος, ορίζονται σύμφωνα με τις διατάξεις του Δημοτικού Κώδικα (άρθρο 255 Ν. 3463/2006).
Το Διοικητικό Συμβούλιο, αποτελείται από έντεκα μέλη, τα οποία ορίζονται μαζί με τους αναπληρωτές τους από το Δημοτικό Συμβούλιο. Από τα μέλη αυτά:
– Οχτώ είναι αιρετοί εκπρόσωποι του Δήμου και τουλάχιστον ένας προέρχεται από τη μειοψηφία.
– Ένας είναι εκπρόσωπος των εργαζομένων στην επιχείρηση, υποδεικνυόμενος από τη γενική τους συνέλευση.
– Ένας είναι εκπρόσωπος κοινωνικών φορέων της περιοχής, υποδεικνυόμενος από αυτούς και ένας είναι δημότης ή κάτοικος του Δήμου που έχει πείρα ή γνώσεις σχετικές με το αντικείμενο της επιχείρησης.

«Ως γνωστόν στο τελευταίο διοικητικό συμβούλιο της ΔΕΥΑΜΒ, συμμετείχε εκπρόσωπος και αναπληρωτής του, από το Τεχνικό Επιμελητήριο Μαγνησίας, του κατ’ εξοχήν αρμόδιου φορέα της Πολιτείας, σε θέματα που αφορούν τη διαχείριση του νερού, την κατασκευή έργων κ.α. Είναι γνωστό ότι σχεδόν όλο το αντικείμενο της ΔΕΥΑΜΒ, αποτελεί επιστημονικό πεδίο γνώσης και δράσης των διπλωματούχων μηχανικών», αναφέρεται στην επιστολή.

Αφού τονίζει ότι σε όλες οι ΔΕΥΑ της χώρας, εκπρόσωποι κοινωνικών φορέων – κυρίως των ΤΕΕ – συμμετέχουν στα Διοικητικά Συμβούλια, βάση του ιδρυτικού νόμου Ν. 1069/1980 που διέπει τη λειτουργίας τους, το ΤΕΕ εκφράζει βεβαιότητα ότι και αυτή τη φορά το Δ.Σ. της ΔΕΥΑΜΒ θα ορίσει θέση για εκπρόσωπό του, έτσι ώστε το Τεχνικό Επιμελητήριο Μαγνησίας, ως θεσμοθετημένος σύμβουλος της Πολιτείας, να βοηθήσει με την τεχνογνωσία και την επιστημονική κατάρτιση των εκπροσώπων του, στη σωστή λειτουργία της δημοτικής επιχείρησης.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.