Σχεδόν 300 οι δικαστικοί αντιπρόσωποι στη Μαγνησία

Διακόσιοι ενενήντα τέσσερις δικηγόροι, ασκούμενοι και δικαστικοί υπάλληλοι, θα εκτελέσουν χρέη δικαστικών αντιπροσώπων στα εκλογικά τμήματα της Μαγνησίας, για τις βουλευτικές εκλογές της Κυριακής, ενώ σήμερα έγινε ενημερωτικό σεμινάριο για την εκλογική διαδικασία, που οργάνωσες ο Δικηγορικός Σύλλογος Βόλου.

Όπως ανέφερε σε δηλώσεις του στο magnesianews.gr ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Βόλου Λάζαρος Γαϊτάνης, από τα 580 μέλη του Συλλόγου, οι 434 υπέβαλαν αιτήσεις προτίμησης για το διορισμό τους ως δικαστικοί αντιπρόσωποι, στις βουλευτικές εκλογές της ερχόμενης Κυριακής.
Τελικά, από τον Άρειο Πάγο, κληρώθηκαν ως δικαστικοί αντιπρόσωποι (τακτικοί και αναπληρωματικοί) 253 δικηγόροι και 10 ασκούμενοι (από τους 17 που είχαν υποβάλει αίτηση).
Επίσης, από τους 40 δικαστικούς υπαλλήλους, που έχουν δικαίωμα διορισμού, υπέβαλαν αίτηση οι 36 και διορίστηκαν οι 31.

Ο κ. Γαϊτάνης σημείωσε ότι, σε σχέση με τις Ευρωεκλογές, τις Περιφερειακές και τις Δημοτικές εκλογές στις 18 και 25 Μαΐου 2014, ο αριθμός των εκλογικών τμημάτων της Μαγνησίας, περιορίστηκε από τα 418 σε 320, οπότε μειώθηκαν κατά 98, με ανάλογη μείωση του αριθμού των τακτικών και των αναπληρωματικών μελών δικαστικών αντιπροσώπων.

Όσον αφορά στη χρηματική αποζημίωση, για δικηγόρους και δικαστικούς υπαλλήλους, ανέρχεται σε 90 € την ημέρα, με μίνιμουμ τις 7 ημέρες και φτάνοντας μέχρι 9 ημέρες (ανάλογα με τον τόπου που διορίζεται κάποιος και την απόσταση από την έδρα του). Οι δικαστικοί αντιπρόσωποι αποζημιώνονται για τόσες ημέρες, διότι πρέπει να πάνε στα εκλογικά κέντρα από την Πέμπτη ή την Παρασκευή και να επιστρέψουν τις επόμενες δύο ημέρες μετά τις εκλογές με τους σάκους ψηφοδελτίων των εκλογικών κέντρων.

Σήμερα έγινε σεμινάριο, στα Δικαστήρια του Βόλου, για την ενημέρωση των δικαστικών αντιπροσώπων για την εκλογική διαδικασία, ενώ για τους νεαρούς δικηγόρους που θα πάνε στα εκλογικά κέντρα για πρώτη φορά, γίνεται πρακτική εφαρμογή των όσων θα αντιμετωπίσουν την Κυριακή. Το σεμινάριο διήρκεσε τρεις ώρες και διοργανώθηκε από τον Δικηγορικό Σύλλογο Βόλου.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.