Σχολικές Επιτροπές Δήμου Βόλου: Κάναμε τα πάντα για να διασφαλίσουμε την απρόσκοπτη λειτουργία των σχολικών μονάδων

Δηλώσεις Σούλας Μπαρτζιώκα και Χαράς Αγκρή

«Πρώτο κουδούνι» σήμερα και τα σχολεία του Δήμου Βόλου είναι έτοιμα να υποδεχτούν, με τις καλύτερες δυνατές συνθήκες, τη νέα σχολική χρονιά. Εξάλλου, οι Σχολικές Επιτροπές Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, οι οποίες, σύμφωνα με το νόμο, εξακολουθούν να λειτουργούν με τα παλιά Διοικητικά Συμβούλια έως ότου η νέα Δημοτική Αρχή ορίσει τα νέα, έχουν εγκαίρως προβεί σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες, προκειμένου τα Σχολεία του Δήμου μας να λειτουργήσουν και φέτος όσο γίνεται πιο απρόσκοπτα, όπως αναφέρεται σε δελτίο Τύπου του συνδυασμού «Επιλογή Ευθύνης».

Ήδη από την 1η Σεπτεμβρίου όλες οι συμβασιούχες καθαρίστριες κλήθηκαν να παρουσιαστούν στα Σχολεία, ενώ οι θέσεις όσων συνταξιοδοτήθηκαν ή αποχώρησαν προκηρύχθηκαν και καλύφθηκαν εγκαίρως από τις Σχολικές Επιτροπές. Συνολικά τοποθετήθηκαν 81 καθαρίστριες στην Πρωτοβάθμια και 47 καθαρίστριες στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση, οι οποίες, μαζί με το μόνιμο προσωπικό καθαριότητας, έχουν αναλάβει το ευαίσθητο έργο της διατήρησης της καθαριότητας και της υγιεινής των σχολικών χώρων. Όπως έγινε γνωστό, οι Σχολικές Επιτροπές έχουν ήδη εξασφαλίσει τη μισθοδοσία και τις ασφαλιστικές εισφορές των συμβασιούχων καθαριστριών για τους πρώτους μήνες.

Παράλληλα, οι Σχολικοί Τροχονόμοι, απαραίτητοι για την ασφαλή μετακίνηση των μαθητών από και προς το Σχολείο, έχουν ήδη τοποθετηθεί. Επιπλέον, οι Σχολικές Επιτροπές έχουν εγκαίρως φροντίσει για τη μεταφορά των βιβλίων του Υπουργείου Παιδείας στις σχολικές μονάδες του Δήμου Βόλου, ενώ έχει ολοκληρωθεί και η διαδικασία των διαγωνισμών για τα σχολικά κυλικεία και έχουν αποδοθεί όλα τα μισθώματα στα σχολεία.

Το σημαντικότερο όλων είναι ότι με παρέμβαση στην Εθνική Τράπεζα των Προέδρων των Σχολικών Επιτροπών, Σούλας Μπαρτζιώκα για την Πρωτοβάθμια και Χαράς Αγκρή για τη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση, αντιμετωπίστηκε η προσωρινή εμπλοκή που είχε προκύψει κι έτσι πλέον τα Σχολεία μπορούν να έχουν στη διάθεσή τους, μέσω των λογαριασμών τους, τα απαραίτητα χρήματα προκειμένου ν’ αντιμετωπίζουν άμεσα όποια ανάγκη προκύψει.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ήδη από τον Αύγουστο είχαν κατανεμηθεί οι έκτακτες επιχορηγήσεις για τις λειτουργικές δαπάνες προς όλα τα σχολεία, συνολικού ύψους 80.000€ για την Πρωτοβάθμια και 70.000€ για τη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση, ενώ πρόσφατα κατανεμήθηκε στα βιβλιάρια των σχολείων και η γ΄ Δόση των λειτουργικών δαπανών του 2014, συνολικού ύψους 140.000€ για την Πρωτοβάθμια και 102.000€ για τη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση. Όλες οι σχετικές οικονομικές αποφάσεις έχουν αναρτηθεί στη Διαύγεια.
Οι απερχόμενες πρόεδροι των Σχολικών Επιτροπών Σ. Μπαρτζιώκα και Χ. Αγκρή, δήλωσαν τα εξής: «Ευχόμαστε σε όλη την εκπαιδευτική κοινότητα μια καλή, δημιουργική και γόνιμη σχολική χρονιά. Θεωρήσαμε χρέος μας να βρισκόμαστε και φέτος στο πλευρό των σχολείων του Δήμου μας, όπως κάναμε άλλωστε και σε όλη τη διάρκεια των τελευταίων χρόνων με τη Δημοτική Αρχή Σκοτινιώτη, καταβάλλοντας κάθε προσπάθεια, προκειμένου να διασφαλιστεί η απρόσκοπτη λειτουργία των σχολικών μονάδων στην πόλη μας».

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.