«Τίτλοι τέλους» για τους υπάρχοντες ποδηλατόδρομους

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ
Άρχισε το ξήλωμα του επικίνδυνου έργου που θα αποκατασταθεί με νέο τάπητα

«Τίτλοι τέλους» πέφτουν από σήμερα στο επικίνδυνο έργο των ποδηλατόδρομων στο Βόλο και τη Ν. Ιωνία, με τη Δημοτική Αρχή Βόλου να ξεκινά το «ξήλωμα» του υπάρχοντος δικτύου από την οδό Στρ. Μακρυγιάννη – Μεταμορφώσεως. Έργο ντροπής για την πόλη και για να πάρουν κάποιοι χρήματα, χαρακτήρισε το δίκτυο ο δήμαρχος Αχιλλέας Μπέος, που τόνισε ότι θα γίνει αποκατάσταση του οδοστρώματος μετά το ξήλωμα, που αναμένεται να ολοκληρωθεί μέχρι το τέλος του χρόνου και στη θέση του θα τοποθετηθεί ειδικός τάπητας που θα ορίζει το δίκτυο ποδηλατόδρομου, που σύντομα θα ανακοινωθεί που θα επεκταθεί.

Εργολάβος ξεκίνησε σήμερα το μεσημέρι να «ξηλώνει» τα πεζουλάκια και τα μεταλλικά κολωνάκια, που οριοθετούσαν τον ποδηλατόδρομο, επί της οδού Στρ. Μακρυγιάννη, στο ύψος της Μεταμορφώσεως, όπου βρέθηκαν ο δήμαρχος και ο αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών Θαν. Σταυρίδης, με συνεργάτες τους, ενώ ο Αχιλλέας Μπέος δεσμεύτηκε ότι το «έκτρωμα» δεν θα υπάρχει μέχρι το τέλος του χρόνου και σε μεγάλο ποσοστό θα λειτουργήσει ο νέος ποδηλατόδρομος ευρωπαϊκών προδιαγραφών.

Ο προϋπολογισμός της εργολαβίας αποξήλωσης των ποδηλατοδρόμων ανέρχεται περί που στις 150.000 €, χρήματα που εκτιμάται ότι μπορεί να μην επαρκέσουν, αναλόγως των εργασιών που ενδεχομένως χρειαστεί να γίνουν στο οδόστρωμα.

Ο δήμαρχος ζήτησε την υπομονή των δημοτών, καθώς στενοί δρόμοι να κλείσουν για να γίνει το έργο

Ο κ. Μπέος χαρακτήρισε το υφιστάμενο έργο των ποδηλατοδρόμων, ένα από τα έργα ντροπής αυτής της πόλης, το οποίο έγινε προκειμένου να εξυπηρετηθούν κάποιοι. «Αυτό το έργο είναι ένα από τα έργα ντροπής αυτής της πόλης. Κάνουμε πράξη αυτά που είχαμε δεσμευτεί. Καθημερινά όλο αυτό το έκτρωμα θα αποξηλωθεί και θα αποκατασταθεί και θα επεκταθεί σε όλο το Πολεοδομικό Συγκρότημα Βόλου – Ν. Ιωνίας με νέο ασφαλτοτάπητα για σύγχρονους ποδηλατόδρομους», υπογράμμισε.

Σύμφωνα με τον δήμαρχο, πριν το τέλος του χρόνου θα έχει ολοκληρωθεί το ξήλωμα και η τοποθέτηση του νέου ποδηλατόδρομου αν όχι σε όλο, στο μεγαλύτερο τμήμα του Πολεοδομικού Συγκροτήματος.

«Ζητάμε την κατανόηση του κόσμου για να αλλάξουμε την εικόνα της πόλης. Δουλειά μας είναι να προσπαθήσουμε για ένα καλύτερο αύριο. Λάθη μπορεί να γίνουν. Αυτό όμως το έργο το οποίο κόστισε πάνω από 1 εκ. €, δεν είναι λάθος, είναι εξυπηρέτηση για να πάρουν κάποιοι τα λεφτά», ήταν η δήλωση του δημάρχου.

Ο Αχ. Μπέος τόνισε ότι σύντομα η Δημοτική Αρχή θα παρουσιάσει τα σημεία στα οποία θα επεκταθεί το δίκτυο ποδηλατόδρομων.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.
Γίνετε μέλος στο κανάλι Magnesianews στο Messenger για όλες τις τελευταίες ειδήσεις.