Επίθεση προς την ΕΛΜΕ Μαγνησίας και τους εκπροσώπους της των παρατάξεων ΑΡΚ-ΣΥΡΙΖΑ και ΔΑΚΕ εξαπολύει το ΠΑΜΕ Εκπαιδευτικών, διότι αρνήθηκε να καταδικάσει τις απολύσεις δυο εργατριών στη ΒΕΜΕΚΕΠ.
Όπως αναφέρουν σε ανακοίνωση «από τη στάση αυτή των παρατάξεων του παλιού και του νέου κυβερνητικού συνδικαλισμού (ΣΥΡΙΖΑ-ΔΑΚΕ) πρέπει να βγουν συμπεράσματα. Η άρνησή τους να καταδικάσουν τη συνδικαλιστική δίωξη και τις απολυμένες στη ΒΕΜΕΚΕΠ δεν αφορά μόνο αυτές. Αφορά το μεγαλύτερο μέρος, και ιδιαίτερα την νέα βάρδια, της εργατικής τάξης που συνθλίβεται από την ανεργία, την υποαπασχόληση, τις ελαστικές σχέσεις εργασίας, τα μεροκάματα πείνας, τα κουτσουρεμένα δικαιώματα. Όλους αυτούς που λιώνουν στην ανεργία, που εργάζονται με μπλοκάκι (αυτή τη νέα μορφή της απόλυτα «εξαρτημένης» εκμετάλλευσης), στα τετράωρα, με αμοιβή 200 και 300 €».
Σύμφωνα με το ΠΑΜΕ είναι χρέος μας να υπερασπιστούμε τα εργασιακά δικαιώματα, ιδιαίτερα των νέων. Να ανατρέψουμε την αντεργατική πολιτική για να μη ζήσουμε τον εργασιακό μεσαίωνα που ετοιμάζουν.
Οι εκπαιδευτικοί του ΠΑΜΕ ζητούν να ανακληθούν οι απολύσεις στη ΒΕΜΕΚΕΠ να σταματήσει η συνδικαλιστική δίωξη κατά της ταμία του Συνδικάτου Μετάλλου «Μ. Παπαρήγας» και του ΕΚΒ Χρυσούλας Τασολάμπρου και να καταργηθεί η εργασία με μπλοκάκι.































