Τιμήθηκε η εορτή του Γενεθλίου του Τιμίου Προδρόμου στον Βόλο

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ

Στην πόλη του Βόλου βρέθηκε τις προηγούμενες ημέρες ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Πειραιώς και Σαλαμίνος κ. Γερόντιος, ανταποκρινόμενος στα καθήκοντα που του ανέθεσε η Ιερά Σύνοδος.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, «συνοδευόμενος από τον πρωτοσύγκελλο της Ι.Μητροπόλεως Πειραιώς και Σαλαμίνος αρχιμανδρίτη Γρηγόριο Ταυλάριο, ο Σεβασμιώτατος μετέβη στην έδρα της Ιεράς Μητροπόλεως Γ.Ο.Χ. Δημητριάδος της οποίας ασκεί επιτροπικώς την διοίκηση εξαιτίας της αδυναμίας του οικείου Ποιμενάρχου Σεβασμιωτάτου κ. Μαξίμου να ανταποκριθεί στα καθήκοντα του εξαιτίας των προβλημάτων υγείας που αντιμετωπίζει.

Κατά την παραμονή του στην πρωτεύουσα της Μαγνησίας, ο Σεβασμιώτατος προεξήρχε των λατρευτικών εκδηλώσεων στον πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό του Τιμίου Προδρόμου επί τη μεγάλη εορτή του Γενεθλίου Του. Μαζί του οι πατέρες Γρηγόριος Ταυλάριος, Νικηφόρος Νάσσος, Γεώργιος Κεπάπογλου, Δημήτριος Μίγδος και Κωνσταντίνος Παπανάτσιος.

Στον λόγο του προς το ποίμνιο της τοπικής Εκκλησίας, ο Σεβασμιώτατος αναφέρθηκε στις δύσκολες ώρες που περνά η πατρίδα και ο λαός μας κάνοντας έκκληση για προσευχή αλλά και για ενότητα ώστε ο λαός μας να μην ζήσει ξανά στιγμές από τις μαύρες σελίδες του παρελθόντος.

Μετά την ολοκλήρωση των εορτασμών ο Σεβασμιώτατος επέστρεψε εις τον Πειραιά».

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.
Γίνετε μέλος στο κανάλι Magnesianews στο Messenger για όλες τις τελευταίες ειδήσεις.