«Το πιο ωραίο σάντουιτς είναι το μισό!»

Προσκοπική δράση ευαισθητοποίησης για την αλληλεγγύη

Μια φορά και ένα καιρό ήταν ένα παιδιά που ήθελε να γίνει σεφ. Και το αγαπημένο του πιάτο –τι πιάτο δηλαδή- το αγαπημένο του φαγητό καλύτερα, ήταν τα… σάντουιτς.
Έτσι ξεκινάει το παραμύθι που θα διηγηθούν τα μέλη της Περιφερειακής Εφορίας Προσκόπων Μαγνησίας αυτή τη Κυριακή, 23 Νοεμβρίου 2014, στη παραλία του Βόλου, στο άγαλμα των Ηρώων, από τις 11 το πρωί μέχρι τη 1 το μεσημέρι.
Όπως αναφέρεται, «η ιστορία μιλάει για το αγαπημένο φαγητό του ήρωα μας, που δεν είναι άλλο από το… σάντουιτς. Όχι οποιοδήποτε όμως. Το πιο ωραίο σάντουιτς είναι το μισό, γιατί το άλλο μισό το προσφέρει σε όποιον το έχει ανάγκη.
Οι Πρόσκοποι γνωρίζουμε γιατί. Εδώ και 106 χρόνια κάνουμε πράξη την προσφορά και ξέρουμε καλύτερα από όλους ότι, το δώρο που χαρίζεις ή που μοιράζεσαι, σε κάνει πιο ευτυχισμένο και πιο χαρούμενο από το δώρο που σου χαρίζουν. Στους Προσκόπους μαθαίνουμε να μοιραζόμαστε. Μοιραζόμαστε τις ωραίες στιγμές στις δράσεις μας, το φαγητό και το αντίσκηνο στις εξορμήσεις μας, μοιραζόμαστε την ίδια υπόσχεση να βοηθάμε.
Ελάτε, λοιπόν, μαζί μας αυτή τη Κυριακή και θα μοιραστούμε τα ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ που παίζουμε στις συναντήσεις μας και το ΚΟΛΑΤΣΙΟ μας… ΜΟΝΟ ΠΡΟΣΟΧΗ!
…τα σάντουιτς που θα σας ετοιμάσουμε (φυσικά δωρεάν) για να το πάρετε θα πρέπει να το κόψετε στη μέση και να το μοιραστείτε με έναν άλλο περαστικό στη παραλία! Θα σας καλέσουμε εκείνη τη στιγμή να δοκιμάσετε πόσο πιο απολαυστικό γίνεται κάτι όταν το μοιράζεσαι! Μπορεί να μην χορτάσετε με μισό σάντουιτς, θα φροντίσουμε όμως το συγκεκριμένο να μην το ξεχάσετε ποτέ!
Για περισσότερες πληροφορίες: www.scoutsmagnisia.gr»

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.